Светият синод на Българската православна църква - Българска патриаршия (БПЦ-БП)

...
Светият синод на Българската православна църква - Българска патриаршия (БПЦ-БП)
Коментари Харесай

БПЦ изпраща отец Дионисий в манастир

Светият синод на Българската православна черква - Българска патриаршия (БПЦ-БП) одобри през днешния ден решение за архимандрит Дионисий (Мишев), оповестиха от Българската патриаршия.

" Днес на свое съвещание, в цялостен състав, Светият синод прегледа покайно писмо на архимандрит Дионисий (Мишев) и след извършено гласоподаване реши: Приема покаянието на архимандрит Дионисий (Мишев), като дефинира място на пребиваването му Рилската света обител за изпитателен период от една година ", се споделя в решението на Светия синод.

В него се прецизира, че във връзка с избраното място за изпитателен период е имало един глас срещу - този на Неврокопския митрополит Серафим.

Във връзка с решението си от 13 април 2022 година за ръкополагане в епископски ранг на архимандрит Макарий (Чакъров), през днешния ден Светият синод на Българската православна черква - Българска патриаршия (БПЦ-БП) извърши наречението му за Главиницки свещеник, оповестиха от Българската патриаршия.

Светият синод реши епископската хиротония да бъде осъществена на 26 юни тази година в Троянската света обител от Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум в съслужение с митрополити и епископи на БПЦ-БП, и с посетители архиереи.

Началото на Светата литургия е от 9:30 часа, на 26 юни, в Троянския манастир.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР