Светилата на хирургията ще се съберат отново в гр. Русе

...
Светилата на хирургията ще се съберат отново в гр. Русе
Коментари Харесай

Светилата на хирургията отново в Русе

Светилата на хирургията ще се съберат още веднъж в гр. Русе сред 24 и 26-ти март 2023 година за второто издание на симпозиума „ Пролетни хирургични дни “. Форумът, проведен от Лечебни заведения „ МЕДИКА “ и Русенски университет „ Ангел Кънчев “, чака над 200 участници от страната и чужбина.

В научната стратегия са включени над 70 отчета на медици, експерти по Хирургия (Обща, Детска, Съдова, Пластично-възстановителна и естетична, Лицево-челюстна и Неврохирургия); Ортопедия и травматология и Урология. Темата „ Хирургията през днешния ден, хирургията на следващия ден “ ще дискутират преподаватели от осем университета от страната и лекари отнад 15 водещи родни клиники. Акцент във второто издание на симпозиума е детската хирургия, като своите писания ще показват двама видни експерти от Милано, Италия - проф. доктор Джианантонио Манцони, шеф на клиника по Детска урология,и доцент доктор Алфредо Берреттини. Участие във форума ще вземе и хирургът, началник на клиника по Детска хирургия към Детска болница „ Мария Кюри “ и учител в Медицински университет „ Карол Давила “ в Букурещ, Румъния – проф. доктор Себастиан Йонеску.

Събитието, ориентирано единствено към медицински лица, ще се организира по едно и също време в трите лекционни зали на Гранд хотел „ Рига “. Предвидена е специфична сесия, по време на която опит ще обменят и медицинските сестри.

Симпозиумът е и една от самодейностите, с които УМБАЛ „ МЕДИКА РУСЕ “ ще означи своята 10-та годишнина.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР