Светът влиза в ера на глобална несигурност по отношение на

...
Светът влиза в ера на глобална несигурност по отношение на
Коментари Харесай

The Independent: Светът влиза в ера на глобалнo затлъстяване и недохранване едновременно

Светът влиза в епоха на световна неустановеност във връзка с храненето, което към този момент дава резултат в „ двойното обременяване “ на човечеството - по едно и също време със затлъстяване и недохранване, и това се случва освен в една и съща страна, само че даже в едно и също семейство, написа The Independent, като се базира на водещ английски специалист. Според Алън Дангур от Лондонското учебно заведение по хигиена и тропическа медицина, ще става все по-често събитие затлъстели родители в разрастващите се страни да отглеждат недохранени и недоразвити деца, тъй като висококалоричната храна е по-евтина и по-лесно налична, в сравнение с питателната храна, нужна за човешкото здраве.

Светът навлиза в интервал на все по-голяма неустановеност както в достъпа до храна, по този начин и в нейното многообразие, а типовете храна, до които имаме достъп, ще се трансформират, твърди докторът, който е водач на екип, който изследва несигурността в световното хранене и нейният резултат върху здравето.

„ Резултатът от това се назовава „ двойно задължение “ на недохранването. Недостатъчното хранене води до апетит и забавено развиване при децата, до момента в който затлъстяването и наднорменото тегло при възрастните е друга форма на недохранване, провокирана от неправилното хранене “, обобщава ученият.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР