Светът се променя с големи крачки и най-видимо е това

...
Светът се променя с големи крачки и най-видимо е това
Коментари Харесай

15 звезди, които преместват границите на половите етикети

Светът се трансформира с огромни крачки и най-видимо е това в света на модата и шоубизнеса. Личности от тези сфери трансформират и метода, по който гледаме на половата еднаквост и половите етикети.  От облекла, взети назаем от дамската мода, носени от мъже с бради, до полово-неутрални артисти – от ден на ден прави усещане, че полът е нещо, което претърпява голяма смяна и сякаш отминава времето на така наречен токсична неустрашимост. Ето кои звезди трансформираха разпоредбите за това кое е типично женско и типично женско в нашия свят:

1. Били Портър

Били Портър в никакъв случай не е разрешавал на токсичната неустрашимост да му пречи в работата или при появите му на аления килим. Заедно със мощното му възприятие за мода, Портър отхвърли половите етикети да дефинират актьорската му кариера и изигра феята - кръстница без пол в скорошната акомодация на „ Пепеляшка “ на Amazon Prime. Портър призна, че чернокожи и ЛГТБ актьори, които оспорват нормите за пола, получават по-малко самопризнание за гения си.

2. Майли Сайръс

Независимо дали оставя космите под мишниците на показ или преследва татко си, е ясно, че Майли Сайръс няма време за функции в пола. Всъщност, някогашната звезда на „ Дисни “ беше намерено съобщи отношението си към половите етикети, заявявайки, че това няма нищо общо с половите белези, с които се е родила.

3. Дженифър Анистън

Не е загадка, че дамите над 30 години са под голям напън да родят дете. Като звезда от А-листата без деца, Дженифър Анистън понася постоянни критики за избора си да не става майка. Затова през 2016 година тя написа есе като подсети на медиите, че нейните персонални решения не са тяхна работа. Това е окуражаващо увещание, че дамите са персони и не е наложително да се възпроизведат и това е въпрос на персонален избор.

4. Марлене Дитрих

Въпреки че от ден на ден звезди отхвърлят рестриктивните мерки на пола, концепцията за размиването между  мъжкото и женското надалеч не е нова. Марлене Дитрих беше една от първите звезди от ерата на нямото кино от предишния век, която стана известна с андрогенния си фешън жанр. Тя постави мъжки костюм доста преди този момент да бъде публично признато и проправи пътя за бъдещите генерации дами в Холивуд, които носят панталон, сако, вратовръзка и отново са женствени.

5. Дейвид Боуи

Не би било почтено да обсъждаме артистите, които уголемяват границите на половата еднаквост, без да споменем Дейвид Боуи.  Има толкоз доста какво да се каже за опитите му, че даже учени се намесиха, като един от тях допуска, че с ярката си персона и артистичност, Бауи се е трансформирал в съществена тяга, която разширява границите на половата еднаквост като облекла, прически, грим, стайлинг и артистично наличие.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР