Светът никога няма да научи истината за отравянето на бившия

...
Светът никога няма да научи истината за отравянето на бившия
Коментари Харесай

Бриго Аспарухов: Светът никога няма да научи истината за Скрипал

Светът в никакъв случай няма да научи истината за отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия . Това съобщи пред bTV някогашният началник на разузнаването и народен представител от Българска социалистическа партия Бриго Аспарухов във връзка със случая " Скрипал ".

" Никога няма да бъде казана истината, тъй като каже ли се, всички още веднъж ще изгубят. Ако истината се окаже някаква напълно простичка история, какво ще прави Европейският съюз - ще върне изгонените дипломати ли ", запита Аспарухов и добави: " Шпионажът е безконечен и ще бъде безконечен. Това е най-силното оръжие в ръцете на една страна " .

 Пълна поддръжка за Англия, само че не гоним съветски дипломати Обновена
Пълна поддръжка за Англия, само че не гоним съветски дипломати

Посланик Бойко Коцев се връща на 8 април в Москва

По думите на Аспарухов в България, " типично по нашенски ", сме пренесли дебата в " русофоби-русофили " , вместо да вземем поради и да забележим същинските обстоятелства.
" В последна сметка - имаме две жертви - Скрипал и щерка му. Тези жертви станаха жертви на битка на политически ползи. Случаят стана мотив всички страни да вземат позицията, която са желали да вземат ", безапелационен бе Аспарухов. Той разяснява и статистика, съгласно която от 1971 година насам Англия и Русия са изгонили общо към 300 дипломати. Предимството е за Англия.

Бившият шпионин продължи с обобщаването: " Не се знае кой го е направил. Не се знае кой го е поръчал. Но Русия е отговорна... След изявлението на Тереза Мей за Русия, външният министър Борис Джонсън сподели - Русия е, и всички споделиха - нямаме доказателства, само че имаме вяра, че са Русия ". Така било и в България - взимаме позиция по отношение на това дали сме русофили или русофоби. " Трябва да се питаме кой има интерес от всичко това и съгласно мен това е минимум Русия и това е явно ", сподели още Аспарухов.

 Макаров благодари за претеглената и градивна българска позиция
Макаров благодари за претеглената и градивна българска позиция

Изразява угриженост от невиждания напън, който Англия и Съединени американски щати оказват върху страните-членки на Европейски Съюз и НАТО

Социалистът разяснява и че изтеглянето на дипломати не значи преустановяване на разговора сред две страни. По думите му никоя страна не може да си разреши да спре разговора с Русия и няма съображение да се твърди, че посредством България Европейски Съюз си оставял канал за разговор с Русия. " Звучи ми смешно. Винаги сме имали разговор с Русия. Коя страна не води разговор с Русия? - Няма такава. "

" Русия постоянно е настроена положително към Европа. Руснаците не желаят под носа им да се случват неприятни неща - да вземем за пример Крим - имаше прелом, те се възползваха. Не го утвърждавам, само че те изиграха верен ход по отношение на техните ползи. Сега незабавно ще скочат някакви анализатори - русофил, зависимости с Москва... ", пояснява още той.

 Германия желае да възвърне доверието с Русия след спора към Скрипал
Германия желае да възвърне доверието с Русия след спора към Скрипал

След масираното експулсиране на дипломати и от двете страни

Аспарухов разяснява и случая от преди 26 години, когато той също стана жертва на отравяне.
" Аз имах шанс да не играя ролята на Скрипал... Случи се в президентството, след работно време. Беше ми сервирано кафе, което не изпих, което в действителност ме избави. Една глътка. Малко по-късно се почувствах зле. Откриха отровата, удостовери се отровата в 3 самостоятелни лаборатории, едната във Франция. " Той описа още, че въпросната отрова водела до блокиране на бъбреците и черния дроб, след което индивидът умира от жълтеницата, хепатита, който развива. На въпрос дали е станало ясно кой е направил или поръчал покушението върху него, той отговори, че по този начин и не се е схванало, както ставало в множеството такива случаи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР