Светът навлезе в нова епоха по отношение на мащаба на

...
Светът навлезе в нова епоха по отношение на мащаба на
Коментари Харесай

АБЗ и Стопански факултет организират дискусия „Светът на застраховането: образование, професии, перспективи“

Светът навлезе в нова ера във връзка с мащаба на софтуерното развиване, което съчетано със социално-икономическите и демографските трендове, оказва голямо въздействието върху секторите, функционалностите на работното място, равнищата на претовареност и уменията.

Сред основните фактори, които образуват бъдещето на труда са софтуерните, климатичните и демографските промени, както и адаптивността на бизнеса и просветителните институции към тези промени. Бързо изменящата се среда изисква от организациите както висока адаптивност, по този начин и съответно адресиране на редица опасности. Подобно развиване към този момент е повлияло доста върху пазара на труда и е довело до промяна на избрани специалности. Тези трендове трансформират застрахователната промишленост и безспорно въздействат върху знанията и уменията, нужни за сполучлива професионална реализация.

Именно по тази причина Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) и Стопанският факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “ провеждат обществена полемика „ Светът на застраховането: обучение, специалности, вероятности “, която ще се организира на 7 юни от 11 ч. в Стопанския факултет, зала 401, гр. София, бул. „ Цариградско шосе “ 125, блок 3. Дискусията ще се налична и онлайн на.

Събитието ще бъде намерено от Константин Велев, ръководител на Управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи и доцент доктор Атанас Георгиев, декан на Стопанския факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “. В дискусионната част присъединяване ще вземат Светла Несторова, основен изпълнителен шеф и ръководител на Управителния съвет на ЗЕАД „ Булстрад Живот Виена иншурънс груп “, Бари Хейкок, и.д. Директор на Кънтри Дирекция Анализ на данни и автоматизация на процесите КБС Груп България. доктор инж. Теодор Масов, риск инженер в ЗАД „ Алианц България “ АД, Марионела Стоилкова, виновен актюер, „ Еврохолд “ АД. Модератор на диалога ще бъде Гергана Раковска, ръководител на Фондация на бизнеса за образованието.

В диалога експертите от застрахователната промишленост ще разясняват по какъв начин се развива пазарът на труда, какви умения, отвън експертните, са нужни за сполучлива професионална реализация и по какъв начин развиването на застрахователната промишленост и новите технологии предопределят и трансформират потребностите на бранша от фрагменти. Важен акцент ще е професионалното многообразие в застраховането, а участниците – всеки с друг учебен профил – ще показват ролята и мястото на другите специалности в тази сфера.

Събитието се провежда във връзка юбилейните годишнини, които АБЗ отбелязва през тази година – 140 години обезпечаване в България и 30 години от основаването на АБЗ.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР