Светът на здравословното хранене и тренировките е необятен. Съществуват редица

...
Светът на здравословното хранене и тренировките е необятен. Съществуват редица
Коментари Харесай

Най-абсурдните твърдения за фитнеса и храненето

Светът на здравословното хранене и тренировките е необхватен. Съществуват редица разнообразни теории за верните способи, по които да се следва сходен метод на живот и всеки експерт има самостоятелно схващане. Тези различия постоянно стават причина за разногласия сред тях и не съществува “правилно “ и единомислещо мнение. Има обаче някои неуместни изказвания, които могат да вбесят всеки специалист в сферата и в този момент ще забележим кои са те:

1. Въглехидратите и захарта ви вършат дебели
Въглехидратите и захарта сами по себе си няма по какъв начин да ви създадат дебели. Ако обаче вие приемате единствено подобен вид храна в огромни количества и не се грижите за физическата си форма, най-вероятно крайният резултат няма да бъде лицеприятен. Консумацията на тези артикули би трябвало да бъде уравновесена. Не забравяйте да си набавяте протеин с всяко хранене.

2. Храната, която консумираме вечер се складира като подкожна лой
Няма по какъв начин да не сте чували, че доста хора заобикалят късното хранене, заради боязън от напълняване. Истината е, че няма значение кога на денонощието ще ядете, стига общият ви банкет на калории да е в нормата. Въпреки всичко за вас ще бъде по-трудно да заспите незабавно след хранене, по тази причина би било добре да вечеряте най-малко час и половина преди лягане.

3. Ако нямаш мускулна тресчица, не си направил задоволително тежка подготовка
Абсолютна неистина е изказванието, че човек би трябвало да усеща болежка в мускулите след всяка подготовка. Много хора имат вяра, че треската е безапелационен знак за триумф, само че това не е по този начин. В даден миг тялото ни привиква на физическото натоварване и не демонстрира признаци за натовареност. Вие в действителност постигате напредък и без да изпитвате неразположение.

4. Можеш да свалиш мазнините от корема само с коремни преси
Хората чакат, че с правенето на задоволително коремни преси, без спазването на хранителен режим, могат да бъдат реализирани мечтаните плочки на стомаха. Експертите считат, че това мислене е изцяло неверно и в действителност упражненията за тази мускулна група са напълно дребна част от напъните, които би трябвало да положите по пътя към триумфа. Най-важна е храната, която ще приемате, с цел да се намирате в калориен недостиг. Опитайте да приемате повече количество белтъчини, без да прекалявате с въглехидратите, и ще видите резултат.

5. Вдигането на тежести прави дамите големи
Тренировъчният режим на огромна част от дамите включва само правенето на изморително кардио и прекомерно малко извършения с тежести. Това в действителност е извънредно неверен метод, тъй като изваяното тяло се реализира посредством трупането на мускулна маса. Важно е дейностите в залата да включват преди всичко силова част, с цел да може да премахнем непотребните мазнини.

6. Ако не пиете протеин на прахуляк незабавно след подготовка, то всички мускули ще изчезнат
Никъде не е казано, че въобще потреблението на протеин на прахуляк е наложителна за постигането на положителни резултати във фитнеса. Този артикул може да ви помогне да си набавите по-лесно нужните белтъчини за деня, само че никога не би трябвало да смятате, че без него няма да имате триумф.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР