Светът на смартфоните е все по-широк и богат и е

...
Светът на смартфоните е все по-широк и богат и е
Коментари Харесай

Пет неща, важни при избора на смартфон

Светът на смарт телефоните е все по-широк и богат и е все по-трудно да се ориентираме в ситните буквички с описания на технологии, патенти и екстри. Всъщност има няколко базисни характерности, на които да обърнем внимание, ако не знаем от кое място да стартираме в избора си. Подбрахме пет от тях.

 

1. Дисплей. През 2009 година, началото на ерата на смарт телефоните, се смяташе, че екраните не могат да бъдат по-големи от 4.3 инча поради удобството. Днес тази настройка е опровергана. При избора на смарт телефон водещото не е размера на дланта или джоба, а функционалността. Златната среда e 5.0-5.2 инча: устройството към момента се побира в длан/джоб, само че в това време дава отговор по-добре на разграничи функционалности (четене, гледане на видео, мултитаскинг и т.н). Важните характерности са резолюцията, наситеността на цветовете (мин. 720 p екран и мин. 300 ppi наситеност), както и технологията на самия екран. LCD технологиите са за предпочитане пред AMOLED, които имат по-живи, само че малко по-нереални цветове. Допълнителен плюс е закаленото стъкло на екрана.

Препоръчаният от нас модел: на Huawei има 5.2 инчов екран, съвършена резолюция (1080х1920 пиксела) и 423 ppi плътност на цветовете. LCD IPS-NEO технологията на екрана е със закалено стъкло Gorilla Glass 4.



2. Камера. Камерите са измежду функционалностите, които се развиват доста бурно и стават все по-добри. Широко се счита, че колкото повече мегапиксела има една камера, толкоз по-добри са фотосите. При избора на смарт телефон е значимо да се прегледат и сравнят примерни изображения и да се акцентира на представянето на камерата при слаба осветеност. Препоръчително е човек да се запознае и с опциите за ръчни настройки. Същото важи и за видеото – някои камери вършат хубави фотоси, само че качеството на видеото не е положително. Специално внимание би трябвало да се обърне и на качеството на звука, още веднъж с гледане на образци.

Препоръчаният от нас модел: е " фотографски " смарт телефон, съчетаващ оптиката на Leica с авангардни технологии. Двойна 12МP, f/2.2, 27 mm камера и една вторична 8 MP, f/2.4, 1080p камера с акуратен аутофокус, както и видео с съвършено качество (8 MP, f/2.4, 1080p) задоволяват високите упования даже на експерти.



3. Мощност и живот на батерията. Можете да имате най-бързата кола, само че няма изгода от нея, в случай че липсва бензин. Днешните устройства имат голям брой функционалности, които изискват и доста сила, ето за какво смарт телефон с мощ на батерията под 2000 mAh не е целесъобразен (15 ч. време разговори). При тази характерност колкото повече, толкоз по-добре.

Препоръчаният от нас модел: има мощ на батерията 3000 mAh, което е премного за на ден сърфиране и диалози, само че бихме желали да забележим безжично зареждане и повече мощ при идващите модели.

4. RAM  памет, мощ на процесора и размер на вътрешната памет. С всеки нов модел телефони производителите прибавят още и още оперативна RAM-памет и мощ на процесорите. Това обаче не всеки път е действително належащо, зависи от функционалностите, които са предпочитани за потребителя. Обикновено 1-2 GB RAM памет са задоволителни в междинните класове смарт телефони, а 2-3 GB оперативна памет е належащо за по-висок клас и оперативни системи над Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Вътрешната памет още веднъж зависи от потребностите (снимки, видео, музика), само че минимумът е 8 GB, като една хубава екстра е опцията да се прибавя памет.

Препоръчаният от нас модел: е във високите равнища по тези индикатори. Предлага се в две разновидности – 32 GB, 3 GB RAM и 64 GB, 4 GB RAM и micro SD, с опция за прибавяне на до 256 GB. Операционната система Android OS, v6.0 (Marshmallow) може да се ъпгрейдне до v7.0 (Nougat).



5. Дизайн. Дизайнът не е от голяма важност за всички, само че за множеството дами е доста значим. Харесваме изчистени линии, красиви цветове, дебелина, тежест, материал. Повечето хора обаче купуват защитни калъфи, които на процедура скриват дизайна. Ако обаче смарт телефонът има закалено стъкло, можем да се любуваме по-спокойно и на дизайна.  

Препоръчаният от нас модел: e изработен от един алуминиев детайл, линиите са изчистени и плавни, предлага се в няколко луксозни цвята, дизайнът е ергономичен; тежи 144 г, а дебелината му е 7 мм.

С поддръжката на  

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР