Светът на футбола отдавна се превърна в пари и отборите

...
Светът на футбола отдавна се превърна в пари и отборите
Коментари Харесай

Сърдечните проблеми на футболисти зачистиха, а мачовете се увеличават

Светът на футбола от дълго време се трансформира в пари и тимовете станаха корпорации. Колкото се може повече мачове, толкоз повече пари. На този стадий са огромните шампионати, ФИФА и УЕФА, както и самите клубове.

Здравето на играчите става все по-назад във веригата и макар напредналата медицина и непрекъснатите проби, които се вършат в последният месец зачистиха съществено сърдечните проблеми на футболистите, а кошмарът от Евро 2020 с Кристиан Ериксен може да стане и драматичен, в случай че не се вземат ограничения.

Обикновено множеството играчи от огромните първенстват играят над 50 мача, взаимозависимост от това до къде ще стигне тима му в шампионатите за Купите и евротурнирите. Например в Англия продължава да има и шампионат за Купата на лигата, което в допълнение натоварва играчите с още най-малко 6 дуела.

През миналото лято на Европейското състезание Кристиан Ериксен от Дания получи сърдечен арест по време на дуела с Финландия в Копенхаген. Само бързата интервенция на лекарите съумя да избави Ериксен, а при сходни случаи най-важните точно първите минути. Ериксен е свободен сътрудник, откакто в Интер нямаше по какъв начин да продължи да играе. Датчанинът е решен да се завърне на терена, само че в Италия разпоредбите са такива, че състезател с байпас не може да играе. Именно в Италия са едни от най-вече случаи на смъртни случаи в футбола свързани със сърдечни проблеми. Ериксен е на 29 години и до кошмарния миг нямаше никакви сърдечни проблеми. Определено датчанинът рискува доста със завръщането си в игра, а доста негови сътрудници взеха решение да не поемат този риск и откакто изживяха ужаса да са мъртви за секунди на терена взеха решение да се откажат от футбола.

Съдбата обаче не се усмихна на доста други играчи, които си отидоха от сърдечни проблеми, а някои от тях и на терена - Марк Вивен Фо, Антонио Пуерта, Даниел Харке, Милош Фекер, Давиде Астори като те са единствено най-известните случаи.

Друг доста прочут футболист като Серхио Агуеро се отхвърли от футбола поради сърдечни проблеми .

В края на годината се случи в един уикенд в тир от най-силните шампионати (Англия, Италия и Франция) играчи да имат сърдечни проблеми . Случи се на Виктор Линдельоф от Манчестър Юнайтед, Пьотр Зиелински от Наполи и Мартин Териер от Рен.

След всеки случай се приказва точно за намаляването на календара , само че както виждаме той освен, че не понижа, а се усилва. С новия народен шампионат на УЕФА - Лигата на нациите мачовете се усилиха за националните състезатели, а през юни ще станем очевидци на четири следващи мача от шампионата в границите на 10 дни. Определено и УЕФА има огромни упования за този шампионат, а точно да засенчи Световното, откакто от 2024г. се включат Бразилия и Аржентина. Така борбата за пари още веднъж слага под въпрос здравето на играчите.

Безумието Световното да се играе в зимата също ще се отрази съществено на играчите. Календарът за идващия сезон ще е доста гъст, като ще има промени на всички места, а междинните кръгове ще зачестят. Шампионатът ще се играе през ноември и декември тази година в Катар, а какво още ще се промени може да видите тук:

Мачовете няма да намалеят, само че по-лошото е, че здравето на играчите не е значимо за никой...
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР