Светът на автомобилистите бързо се променя. Нови форми на мобилност,

...
Светът на автомобилистите бързо се променя. Нови форми на мобилност,
Коментари Харесай

Интересът към ДВГ-автомобилите пада сериозно, но и елмобилите не са без проблеми

Светът на автомобилистите бързо се трансформира. Нови форми на подвижност, различни задвижвания, възходящи цени на горивата, по-строги екологични разпореждания: смяната е сериозна и необратима. Но по какъв начин се оправят засегнатите? Скорошно изследване на Forsa за Targobank се концентрира върху критериите за взимане на решение за покупка на автомобил, отношението към другите типове шофиране и главните възгледи по настоящите въпроси и ограничения на транспортната политика.

„ Никога до момента спадът на харесването на мотора с вътрешно горене, изключително на бензиновия, не е бил толкоз явен, както в това изследване. В същото време известността на електроавтомобилите продължава да нараства, само че опасенията по отношение на прекосяването към 100 % електрическа подвижност остават огромни. Особено изумителен миг - екологосъобразността на електроавтомобилите от ден на ден се слага под въпрос. ”

Алтернативните задвижвания също ще бъдат доста известни през 2022 година съгласно проучването - съвсем 43 % купувачи възнамеряват да се ориентират натам идващия път, когато си купят кола. Докато търсенето на хибридни коли остава в непрекъснато равнище (22 процента), желанието за чисто електрически транспортни средства нараства устойчиво. Докато през 2020 година беше при осем % от интервюираните, тази година към този момент 17 % интервюирани си показват че могат да изберат чисто електрическо задвижване.

В същото време приемането на бензиновите мотори падна до ново дъно от 22 % (2020 година: 30 процента), а известността на дизеловите мотори също продължи да понижава леко - единадесет % (минус един процент). 20 % към момента не са решили по какъв начин ще постъпят, когато става въпрос за задвижването.

Анкетираните се интересуват от тъй наречените “електро горива ”, които биха могли да бъдат екологично чиста горивна опция на моторите с вътрешно горене. Докато тази технологията сега не е приоритет на политиците за леките коли, 57 % от интервюираните са за нея.

Интересное че до момента в който през 2019 година 57% от интервюираните към момента смятаха, че електро колите са по-екологични от тези двг, в този момент броят им понижава до 44%. В съпоставяне с последното потомство мотори с вътрешно горене, 61 % са на мнение, че електро колите не са по-екологична опция.

Някои от опасенията се основават на аспекти на устойчивостта - 57 % подлагат на критика вредата за околната среда от батериите, за 42 % лимитираният им експлоатационен живот. 64 % цитират незадоволително развитата мрежа от зарядни станции и незадоволителния обсег като причини против закупуването на електроавтомобил, съгласно изследването.

За 60 % високата покупна цена приказва не е в интерес на електрическия автомобил. Според изследването, хибридните транспортни средства оферират добър компромис сред ниско влияние върху околната среда и пробег за болшинството, ноелеуфорията потъва и тук - единствено 59 % (минус седем) считат хибридите за добра опция.

Дори в случай че екологичният имидж на електрическите коли явно е потърпевш, 54 % от интервюираните считат, че е вярно покупката на електроавтомобили да бъде финансово подкрепена, а 43 % са срещу. На въпроса дали парите на данъкоплатците би трябвало да се употребяват за това, съотношението на болшинството се обръща: 42 % считат, че това е вярно, 55 % са срещу.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР