Светът може би е на крачка от разбулването на 75-годишната

...
Светът може би е на крачка от разбулването на 75-годишната
Коментари Харесай

Кораб на Хитлер крие ограбеното от Кехлибарената стая

Светът може би е на крачка от разбулването на 75-годишната тайнственост към изгубването на Кехлибарената стая, наричана Осмото знамение на света. Надежди за това дава достижението на полски водолази, които наскоро откриха останките на нацисткия транспортен съд “Карлсруе ”, потънал в Балтийско море през април 1945 година при руски бомбардировки.

Добре непокътнатите остатъци на парахода се намират на 88 метра дълбочина, близо до полския град Устка, оповестиха от 10-членния водолазен екип Baltitech. “Изглежда, че след месеци търсене, най-сетне открихме потъналия “Карлсруе ”, похвали се във фейсбук профила си Baltitech и разгласява и фотоси от находката.

От екипа показват, че измежду останките са военни машини, порцелан и голям брой непокътнати сандъци с незнайно към този момент наличие. Какво е то ще стане ясно, откакто останките бъдат извадени от дъното на морето, за което Baltitech още чака публично позволение.

 Кораб на Хитлер крие ограбеното от Кехлибарената стая

Очакванията на екипа са в сандъците да са частите от Кехлибарената стая, чиито съкровища специалисти правят оценка на 300 милиона $.

 Кораб на Хитлер крие ограбеното от Кехлибарената стая

Преди да намерят потъналия “Карлсруе ” полските водолази проучвали в продължение на година документи на съюзническите сили във Втората международна война, както и немски и руски архиви, до които получили достъп.

 Кораб на Хитлер крие ограбеното от Кехлибарената стая Замъкът в Кьонигсберг

Така стигнали до извода, че параходът, потеглил от Кьонингсберг, където се губят следите на Кехлибарената стая, има една от най-интересните и потайни ориси и е доста евентуално да крие изчезналото съветско богатство.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР