Светът гледа към Турция. Повратни избори за региона, вот от

...
Светът гледа към Турция. Повратни избори за региона, вот от
Коментари Харесай

Турция: Кемализъм срещу Ердоганизъм - кой ще спечели и как това ще се отрази на отношенията с България?

Светът гледа към Турция. Повратни избори за района, избор от голямо значение за България, конфликт на две политически философии – „ кемализъм “ против „ ердоганизъм “. Кой печели, кой ще завоюва и за какво - коментар в " Денят стартира " на някогашния заместител министър на външните работи Милен Керемедчиев и някогашния консул в Истанбул и Одрин Пламен Теодосиев.

След 20 години в ръководството и в огромната политика и след огромната икономическа рецесия, в която е Турция сега, е обикновено Ердоган да получи много съществени удари, съобщи в студиото на „ Денят стартира “ Милен Керемедчиев, само че добави, че все пак, умелият и дори остроумен политик Ердоган съумя да „ обърне мача “ в своя изгода.

„ В началото при пускане на акцията за президентските избори, разликата беше близо 10% повече за неговия конкурент, само че в този момент се вижда, че той съумя да обърне този резултат. За първи път имаме балотаж, само че 5%, което се равнява на близо 2 млн. и 600 хиляди гласоподаватели, е много сериозна преднина, която има Ердоган сега “, счита Керемедчиев.

Според някогашния ни консул в Истанбул и в Одрин Пламен Теодосиев губи в тази борба, макар, че всичко ще се реши в предизборната акция през идващите две седмици.

„ Опонентът на Ердоган не е толкоз харизматичен, само че кметовете на двете най-големи общини – Истанбул и Анкара водят неговата предизборна акция, подкрепян е от още 11 кмета и на втория тур всичко ще зависи от тяхната тактика “, посочи той

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР