Светът е в ранен стадий на поредната вълна от инфекции

...
Светът е в ранен стадий на поредната вълна от инфекции
Коментари Харесай

СЗО предупреждава, че светът навлиза в ранните етапи на поредна вълна на Covid-19

Светът е в ранен етап на следващата вълна от инфекции и гибел от, съобщи в сряда генералният шеф на Световната здравна организация, представен от БНР.

По време на диалог с членове на в Токио шефът на СЗО уточни, че световният неуспех на шерването на, проби и лекувания подхранва " пандемията в два коловоза ". Страните, които разполагат с съответни запаси като ваксини, се отварят, до момента в който други влизат в локдауни в опит да забавят разпространяването на ковид.

" Пандемията е тестване и светът се проваля ", съобщи Тедрос Гебрейесус.
 СЗО: Опасност от поява на по-опасни варианти на ковид СЗО: Опасност от поява на по-опасни варианти на ковид
Комитетът за незабавна помощ за COVID-19 на Световната здравна организация (СЗО) предизвести интернационалната общественост за доста евентуална поява...

Ваксинационните несъответствия по целия свят прикриват " ужасяваща неправда “, добави той.

" Това не е просто морално безредие, а също и епидемиологична и икономическа разпра “, сподели Тедрос Гебрейесус и добави, че колкото по-дълго се проточи пандемията, толкоз по-големи социално-икономически разтърсвания ще донесе това.

Той предизвести, че " 19 месеца от началото на и седем месеца от одобряването на първите ваксини, в този момент сме в ранните стадии на поредна вълна от инфекции и смъртни случаи. “ Тедрос Гебрейесус добави, че световната опасност от пандемията ще остане, до момента в който всички страни не се оправят с заболяването.

По мотив започващите в петък летни Олимпийски игри в Токио, шефът на СЗО съобщи, че игрите са празник на " нещо, от което нашият свят се нуждае в този момент, повече от всеки път - празник на вярата “. Въпреки че пандемията може да е отсрочила игрите, той сподели, че тя " не ги е победила “.

Тедрос Гебрейесус разкритикува имунизационните несъответствията сред богатите страни и страните с ниски приходи. Той сподели, че 75% от всички дози ваксини - повече от 3,5 милиарда - са приложени единствено в 10 страни, до момента в който едвам 1% от хората в по-бедните страни са получили най-малко по една доза.
 СЗО: Най-малко 115 000 здравни служащи по света са умряли от Covid-19 СЗО: Най-малко 115 000 здравни служащи по света са умряли от Covid-19
Най-малко 115 000 здравни служащи по света са умряли от Covid-19, съобщи генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус при от...

" Ваксините са мощни и съществени принадлежности. Но светът не ги е употребявал добре ", сподели той и добави, че вместо да бъдат необятно публикувани, те са съсредоточени в " ръцете на малко късметлии ".

Световният здравен орган прикани за огромен световен напън за имунизиране на най-малко 70% от популацията във всяка страна доникъде на идната година.

" Пандемията ще завърши, когато светът реши да я приключи. Това е в нашите ръце ", сподели Тедрос Гебрейесус. " Разполагаме с всички нужни принадлежности: можем да предотвратим това заболяване, да се тестваме за него и да го лекуваме ".

Той прикани водещите международни стопански системи да се засилват посредством шерване на ваксини и финансиране на световните старания за тяхната по-голяма досегаемост, както и стимулиране на фирмите да усилят производството на ваксини.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР