Светът е в ранен стадий на поредната вълна от инфекции

...
Светът е в ранен стадий на поредната вълна от инфекции
Коментари Харесай

СЗО: Светът навлиза в ранните етапи на поредна вълна на Covid-19

Светът е в ранен етап на следващата вълна от инфекции и гибел от Covid-19, съобщи в сряда генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус.

По време на диалог с членове на Международния олимпийски комитет в Токио шефът на СЗО уточни, че световният неуспех на шерването на ваксини, проби и лекувания подхранва " пандемията в два коловоза ". Страните, които разполагат с съответни запаси като ваксини, се отварят, до момента в който други влизат в локдауни в опит да забавят разпространяването на ковид.

" Пандемията е тестване и светът се проваля ", съобщи Тедрос Гебрейесус. Ваксинационните несъответствия по целия свят прикриват " ужасяваща неправда “, добави той.

" Това не е просто морално безредие, а също и епидемиологична и икономическа разпра “, сподели Тедрос Гебрейесус и добави, че колкото по-дълго се проточи пандемията, толкоз по-големи социално-икономически разтърсвания ще донесе това.

Той предизвести, че " 19 месеца от началото на пандемията и седем месеца от одобряването на първите ваксини, в този момент сме в ранните стадии на поредна вълна от инфекции и смъртни случаи. “ Тедрос Гебрейесус добави, че световната опасност от пандемията ще остане, до момента в който всички страни не се оправят с заболяването.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР