„Светът е страшно несигурен. Виждате надпревара в ядреното оръжие, надпревара

...
„Светът е страшно несигурен. Виждате надпревара в ядреното оръжие, надпревара
Коментари Харесай

Премиерът Борисов в Мюнхен: Светът е страшно несигурен


„ Светът е ужасно нерешителен. Виждате конкуренция в нуклеарното оръжие, конкуренция в ракетните системи, конкуренция във въоръжението, счупени дипломатически връзки “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов пред публицисти в Мюнхен, представен от пресслужбата на държавното управление. Българският министър председател взе участие в Мюнхенската конференция по сигурността с близо 600 политици, представители на бизнеса и академичната общественост.

Премиерът Борисов уточни, че е угрижен от това, което слуша за Черно море. „ Усещам, че районът ни в резултат на споровете Русия-Украйна, по никакъв начин няма да бъде спокоен “, добави министър председателят Борисов. Той моли всички български политици по всички линии да се активизират и да се брани мирът.

В отговор на журналистически въпроси за пазаруването на изтребители F-16, министър председателят Борисов уточни, че във връзка с спомагателната помощ, когато стартират договарянията българската страна ще упорства за цех за ремонт на самолетите. Така страната ни ще се развива, колкото може повече в тази индустрия.

„ България стои доста добре и виждате, че всички ни хвалят. Ако се стегнем и във вътрешен проект – малко по-скромно, тъй като никой не е не запомнил единствено преди какъв брой години беше кабинетът на Българска социалистическа партия с премиера Орешарски и какво се случи с банкова система и всичко “, разяснява още министър председателят Бойко Борисов пред публицисти в Мюнхен.

Министър-председателят напомни, че президентът Румен Радев е спечелил избори при същия Избирателен кодекс и то при ръководството на ГЕРБ. „ Значи – в случай че можеш да печелиш, си спечелваш. Както и аз при тяхното ръководство “, акцентира министър председателят Борисов.

За следствията по случая Скрипал министър-председателят съобщи, че той е поканил и уведомил посланиците за работата и резултатите на българските служби, а не противоположното. „ Българските служби, българският основен прокурор, в същия ден, когато получих аз сигналите, отидоха и в английско посолство, осведомиха по надлежния метод всички партньорски служби “, сподели още министър председателят Борисов.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР