Светът е пълен с множество високи обекти, които привличат хората

...
Светът е пълен с множество високи обекти, които привличат хората
Коментари Харесай

Защо местоположението на най-високото дърво в света се пази в строга тайна

Светът е цялостен с голям брой високи обекти, които притеглят хората и те обичат да ги посещават - като Айфеловата кула в Париж, постройката на Крайслер в Ню Йорк или Бурж Халифа в Обединените арабски емирства.
 Merdeka 118, Куала Лумпур и коя е новата втора най-висока постройка в света
Коя е новата втора най-висока постройка в света

Само Бурж Халифа й е конкуренция

Но когато става дума за неща, които са резултат не на човешката активност, а дело на природата, като че ли сме още по-заинтересовани и любопитни. Затова не е учудващо, че срещата с най-високото живо дърво в света е необикновено преживяване за за малцината, които могат да го посетят и да се допрян до него.

С местонахождение, което се пази в загадка от необятната общност, голямата секвоя в Калифорния, наречена Hyperion е мъчно налична. Скрито надълбоко в Националния парк Редууд в Северна Калифорния, счита се, че внушително гигантско е най-високото живо в света - с могъщите 115,92 метра, които го извисяват даже над Статуята на свободата.

Дървото е намерено и несъмнено като най-високо едвам през 2006 година Точното място, на което вирее не е ясно, а задачата на това е то да бъде оптимално предпазено. Въпреки че се твърди, че координатите му са оповестени от уеб страница през 2015 година, което е довело до забележителен растеж на туристите - без значение, че до дървото няма директни пешеходни пътеки и тези, които желаят да видят от близко, са си проправяли път през гъста растителност.

Именно многото искащи да посетят Hyperion е повода Националната паркова работа понастоящем да затвори цялата зона и даже да наложи високи санкции и даже евентуален затвор за тези, които са решени да нарушат разпоредбите. Защото хората оказват въздействие върху растителността към дървото и кореновата му система. Освен това генерират отпадък и човешки боклуци.

А с изключение на всичко останало, неналичието на маршрут и мобилна телефонна услуга усложнява нещата, при положение, че някой изпадне в неволя.
 Methuselah, кое е най-старото дърво в света и каква е историята му
На какъв брой години е най-старото дърво в света

И на кой континент се намира

Освен високо, Hyperion е и много остаряло дърво, на към 700-800 години. Но за най-древно в света се счита боровото дърво Methuselah, ситуирано също на територията на Калифорния, което е на повече от 4 850 години, съгласно BBC.

А най-високото дърво в Азия е кипарис, достигащ 102 метра, който е открит едвам през май тази година, написа IFL Science.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР