Светът е пълен с много високи неща, които туристите обичат

...
Светът е пълен с много високи неща, които туристите обичат
Коментари Харесай

Защо местоположението на най-високото дърво в света е тайна

Светът е цялостен с доста високи неща, които туристите обичат да посещават. Помислете за Айфеловата кула в Париж, постройката на Крайслер в Ню Йорк или Бурж Халифа в Обединените арабски емирства. Но най-високото живо дърво в света е едно изключително преживяване за посетителите, на което може и да не се насладите. С местоположението, което се пази в загадка от необятната общност, голямата секвоя в Калифорния към този момент не е нещо, което можете да отбележите в листата си с места.

Къде е най-високото дърво в света?

Скрито надълбоко в Националния и държавен парк Редууд в Северна Калифорния стои внушително гигантско дърво секвоя (Sequoia sempervirens), наречено Хиперион. Смята се, че това гигантско дърво е най-високото живо дърво в света с могъщите 115,92 метра височина, даже по-високо от Статуята на свободата.

Дървото е намерено като най-високото в света едвам през 2006 година от Крис Аткинс и Майкъл Тейлър. Точното местонахождение на дървото е строго защитавана загадка, с цел да се опитаме да го защитим и в никакъв случай не е било разкривано обществено – макар че се твърди, че координатите му са били оповестени от уеб страница през 2015 година, което е довело до растеж на туристите. Няма директни лесни пешеходни пътеки до дървото и тези, които желаят да видят по-отблизо, са си проправяли път през много гъста растителност.

Защо не можете да посетите Хиперион?

Все отново хиляди хора са опитвали да го посетят. Толкова доста, че Националната паркова работа в този момент е затворила цялата зона и съобщи, че ще има санкция до $5000 и евентуално затвор за тези, които са решени да нарушат разпоредбите и да го търсят.

„ Човешкото наличие оказва въздействие върху растителността и евентуално върху кореновата система на самото дърво “, сподели за SFGate Леонел Аргуело, началник на естествените запаси на парка. „ Имаше отпадък и хората създаваха още повече странични пътеки, с цел да вървят по потребност. Те оставят употребена тоалетна хартия и човешки боклуци – това не е хубаво нещо, не е хубава панорама. “

Затварянето значително е за попречване на по-нататъшно увреждане на близките папрати и растителност в региона, само че също по този начин и за отбрана на благосъстоянието на посетителите. Тъй като няма явен маршрут за достъп и добра GPS и мобилна телефонна услуга, всяка незабавна работа би имала доста компликации да доближи до някой в ​​беда.

„ Ако някой пострада там долу, ще мине известно време, преди да успеем да стигнем до него и да го извадим “, сподели Аргуело. „ Това са всички аргументи, заради които играем на несъмнено и пазиме нашите запаси. “

Кое е най-старото дърво в света?

Въпреки че се счита, че Хиперион е на към 700 до 800 години, най-старото дърво в света се счита за борово дърво от Големия басейн, известно като Метусал, което също се среща в Калифорния. Смята се, че е на повече от 4850 години, съгласно BBC.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР