Положителните проби за заразата през последната седмица са общо 4

...
Положителните проби за заразата през последната седмица са общо 4
Коментари Харесай

3-месечно бебе е заразено с коклюш във Великотърновско

Положителните проби за болестта през последната седмица са общо 4 - всички са на деца

3-месечно бебе е инфектирано с коклюш във Великотърновска област.

От РЗИ - Велико Търново регистрират, че позитивните проби за заразата през последната седмица са общо 4. Всички болни са деца - на 3 месеца, на 7 години, на 15 години и на 17 години.

" При три от случаите се касае за възпитаници с постоянен имунизационен статус за възрастта, като под здравно наблюдаване и карантина в границите на класа са сложени контактните и са разпоредени противоепидемични ограничения (почистване, стерилизация на повърхности в пространствата и проветряване). Четвъртият случай е на неимунизирано дете, което е лабораторно доказано отвън страната с последвала хоспитализация в МБАЛ " Д-р Стефан Черкезов ", изясняват експертите от РЗИ, предава .dunavmost.com.

Данните за страната демонстрират, че най-засегнати от заболяването са децата. Те са над 90% от всички докладвани случаи, измежду тях рисковата група от затруднения и хоспитализация са тези до 1 година, като 84% от тях са неимунизирани заради ненавършена възраст и други аргументи.

За времето от 22 до 28 април в региона са регистрирани още 12 случая на варицела, 10 на скарлатина, 2 на ентероколит, 1 на вирусен менингоенцефалит и 21 - на остри респираторни болести (ОРЗ). Положителни проби за COVID-19 в района няма.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР