Светът е на ръба на климатична пропаст, предупреди ООН. Реакцията

...
Светът е на ръба на климатична пропаст, предупреди ООН. Реакцията
Коментари Харесай

Светът е на ръба на климатична пропаст: Очакват ни глад, конфликти и масова миграция

Светът е на ръба на климатична бездна, предизвести Организация на обединените нации. Реакцията на международната организация пристигна в отговор на изследване на английското издание " Гардиън ", в което водещи климатични специалисти оповестиха, че чакат световното стопляне да бъде много по-голямо от интернационалната цел то да бъде лимитирано до 1,5 градуса по Целзий.

Проучването обгръща близо 400 създатели на научни отчети за Междуправителствения панел по изменение на климата. 80 % от тях чакат нарастване на температурите с най-малко 2,5 градуса по отношение на прединдустриалната ера. Това би означавало пагубно равнище на стопляне, прецизира " Гардиън ". Много от експертите чакат бъдеще, в което има апетит, спорове и всеобща миграция, породени от топлинни талази, горски пожари, наводнения и стихии с интензитет и периодичност доста по-големи от това, на което сме ставали очевидци.

Според болшинството от учените най-голямата спънка пред използването на дейности за ограничение на световното стопляне е неналичието на политическа воля. " Политическите и индустриалните водачи би трябвало да осъзнаят, че сме на ръба на пропастта. Науката е ясна и залогът за цялото човечество не би могъл да е по-висок ", акцентира в тази връзка представител на генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР