Светът е едно глобално село!– думите на кандаския философ Маршал

...
Светът е едно глобално село!– думите на кандаския философ Маршал
Коментари Харесай

Covid тренд: Все повече хора се местят на село

" Светът е едно световно село! " – думите на кандаския мъдрец Маршал Маклуън получиха напълно ново значение през последната година. Коронавирусът прекатурна целия свят и ни принуди да променим напълно метода си на живот. Всяка една от международните стопански системи понесе тежки загуби и милиони изгубиха работата си и към момента се пробват да си стъпят на краката. Мнозина обаче взеха решение да излязат отвън зоната си на комфорт – от ден на ден млади и трудоспособни хора напущат огромните градове и се местят да живеят на село. Явлението се следи в световен аспект, а Covid-19 единствено форсира процеса. В търсене на мира, уют и независимост, хиляди избягаха в провинцията.

Вече сме ви разказвали, че в Италия можете да си купите къща единствено за един $. През последните години няколко села на Апенинския полуостров оферират къщи на символичната цена, други пък заплащат на бъдещите си поданици хиляди долари единствено с цел да заживеят в тяхното село. Целта на локалната администрация е да подтиква заселването в позабравените кътчета на Италия, а в подтекста на пандемията офертата стана все по-популярна, като през предходната година фамилии от целия свят са се преселили в съвсем необитаеми италиански селца. По-голямата част от тях работят от у дома, тъй че местоположението за тях няма значение, стига да имат достъп до интернет.

През декември наклонността стана все по-очевидна – съгласно Euronews Cоvid-19 принуждава доста италианци с алтернатива за home office да търсят по-спокоен и резистентен метод на живот. Такава е историята на семейство Бираги – двойка италианци, които живеят в Милано от 40 години, само че тази година вземат решение да се реалокират в малко планинско селце. Те описват пред Euronews, че пандемията е една от главните аргументи, заради които обичайният град, какъвто го познаваме, неизбежно ще се промени. Според тях огромните градове ще се уголемяват от ден на ден, тъй като жителите им ще бягат от централните натоварени квартали, с цел да търсят спокойствието на покрайнините...

Прочетете повече на идната страница... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР