Сватбената рокля на Нейно Величество е закупена с купони, които

...
Сватбената рокля на Нейно Величество е закупена с купони, които
Коментари Харесай

Тайната история на кралица Елизабет Втора СНИМКИ

Сватбената рокля на Нейно Величество е закупена с купони, които бъдещите булки от цяла Англия й изпращат през фамозната с недоимъка следвоенна 1947 година

Символ на Обединеното кралство, монарх с богата и забавна история, забележителна жена и брачна половинка, фешън икона - кралица Елизабет Втора неслучайно въодушевява куп филми и сериали. Сред тях заслужава да се означи „ Короната “ - впечатляваща поредност за живота на английската монархия, повдигаща завесата на детството и ранните години от ръководството на Нейно ​Величество. „ Речта на краля “ пък е прелестна кино интерпретация за ориста на крал Джордж VI, бащата на Елизабет, който надделява говорния си недостатък на прага на Втората международна война.



Елизабет Александра Мери Уиндзор се качва на престола едвам 26-годишна. Любопитните обстоятелства за кралицата като че ли нямат край - Нейно Величество е служила в английската войска, където кара и ремонтира военни камиони, борави ловко с огнестрелно оръжие, сама кара колата си, а на първата си обществена изява от началото на пандемията 94-годишната Елизабет се появява, яхнала кон в замъка Уиндзор. Кралицата е и единственият жив монарх, служил във войната против Хитлер.



Съпругът й е не по-малко забавна фигура в кралския двор. Роден като принц на Гърция и Дания, Филип Маунтбатън е прочут с поразяващата си уста. Той е създател на бисерите " Обявявам това нещо за намерено, каквото и да е то " по време на посещаване в Канада, както и на " Как държите локалните настрани от пиенето задоволително дълго, с цел да изкарат шофьорския изпит? " ​-въпрос, заложен към инструктор по кормуване в Шотландия.



Кралица Елизабет и принц Филип, които в никакъв случай не са си разрешили лукса да се държат за ръце пред хората, са женени от 73 години. В името на любовта принцът изоставя кариерата си на морски офицер, а в деня на сватбата се отхвърля и от цигарите -навик, който Елизабет свързва със гибелта на татко си.



Счупената диадема

Външният тип на Нейно Величество също е забавна и неизчерпаема тематика. Разбира се, още сватбената рокля крие любопитна история. Платовете през 1947 година са закупувани единствено с купони, а за роклята на бъдещата кралица е необходим доста атлаз, по тази причина бъдещи булки от цялата страна изпращат на Елизабет своите талони.



Освен това час преди церемонията специфичната й тиара се чупи надве и е нужна незабавната интервенция на бижутер в последния миг. И до ден сегашен сватбената рокля на Елизабет Втора е пример на великолепие, грациозност и безукорен жанр, а счупената диадема едва ли е била чак толкоз неприятна прокоба, поради дългия и благополучен живот на новото кралско семейство.



Тоалети в ярки цветове

На всяко публично събитие Нейно Величество се вижда отдалече. Именно с цел да може всеки присъстващ в публиката да зърне най-малко за момент кралицата, дрешникът й се състои от тоалет​и и шапки в ярки цветове. Роклите й постоянно би трябвало да са с дължина под коляното, а с цел да са сигурни, че всяка визия е съвършено подбрана, придворните записват и възнамеряват тоалетите й до най-малкия подробност. Само един път кралица Елизабет се е появявала на събитие в панталони вместо с рокля.



200 чанти от Launer London

Нейно Величество има над 200 чанти на обичаната си британска марка Launer London, а самият аксесоар се употребява и като скришен метод за връзка с антуража й. Така да вземем за пример, в случай че кралицата мести чантата си от едната ръка в другата, диалогът се е проточил прекалено много и е време да завършва. Чанта на масата значи, че събитието би трябвало да свърши до пет минути, а чанта на земята - че кралицата желае неотложно да напусне срещата.



Освен голямото многообразие от чанти, за всеки тоалет на кралицата има обособен чадър, който да си пасне по цвят.



Перлено украшение

Почти в никакъв случай няма да видите Елизабет Втора без перлено украшение. Традицията стартира от кралица Виктория, която на всеки рожден ден на дъщерите и внучките си им подарява по една-единствена перла. Така до осемнадесетия си рожден ден девойките имат задоволително перли за лична огърлица.



Връзката на Нейно Величество със фамилията, обичаните й коргита, хитрата усмивка и необикновената й история са единствено част от аргументите Елизабет II да се радва на уважението и обичта на целия свят.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР