Сватба с 350 гости е била спряна от полицията във

...
Сватба с 350 гости е била спряна от полицията във
Коментари Харесай

МВР предотврати сватба с 350 гости в Монтанско

Сватба с 350 посетители е била спряна от полицията във Вълчедръм, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана. Сватбарите щели да честват през вчерашния ден макар въведеното изключително състояние в страната и наложените от управляващите строги противоепидемични ограничения, главната от които е да няма събирания на доста хора на едно място. Полицията не е разрешила това да стане.

През вчерашния ден служители на реда от Монтанско са ревизирали и няколко сигнала за работещи увеселителни заведения и кафенета, само че те се оказали подправени, прецизираха още от ОДМВР в Монтана.

Същевременно от вътрешното министерство оповестиха, че взаимни екипи на Министерство на вътрешните работи и РЗИ София-област стартират всеобщи инспекции в курортния комплекс Боровец. Ще бъдат проверявани хотели, заведения за хранене, питейни заведения и кафенета. Инспекциите са по отношение на усложнената епидемиологична конюнктура и въведените от министъра на опазването на здравето противоепидемични ограничения на територията на България.

Кризисният щаб в община Банско пък изиска да бъде прекратено визитата на всички търговски обекти на територията на пиринския курорт , в т. ч. фризьорски и козметични салони.

От щаба желаят всички хранителни магазини, аптеки, бензиностанции, банкови и застрахователни офиси да съблюдават строго избраните санитарно-хигиенни условия. В противоположен случай ще бъдат подхванати всички нужни законови ограничения за прекратяване на активността им. Гражданите и гостите на Община Банско да преустановят всички групови форми на активност и мероприятия и да съблюдават избраните от Националния действен щаб санитарно-хигиенни условия.

" Всички притежатели, шефове и работещи в хотелиерския отрасъл да подхващат всички нужни ограничения за неприемане на нови туристи, а настанените сега да бъдат осведомени и задължени да извършват ограниченията, избрани от Националния действен щаб. Да бъде лимитирано свободното придвижване отвън хотелските комплекси и места за заслон на пребиващите в тях посетители. Препоръчваме да бъдат подхванати ограничения за предварително преустановяване престоя на посетители на хотели и места за настаняване! ", се споделя в апела на Кризисния щаб в община Банско, който е подписан от кмета Иван Кадев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР