Свастиките се появиха след скандала със симпатизантите на партия “Възраждане,

...
Свастиките се появиха след скандала със симпатизантите на партия “Възраждане,
Коментари Харесай

Пълзи ли фашизъм в центъра на София и защо държавата замълча?

Свастиките се появиха след абсурда със симпатизантите на партия “Възраждане ”, които стопираха прожекцията на филм в кино “Одеон ” в границите на “София прайд фест ”. Според недоволните филмът пропагандира гей-любов сред деца и педофилия. Държавата реагира със забавяне - Министерство на вътрешните работи разгласи, че ще извърши инспекция по какъв начин са работили от полицията и за какво протестиращите са били позволени до киносалона. “Продължаваме Промяната ” - “Демократична България ” излязоха с позиция часове след случилото се. 

До този миг обаче няма реакция на следващата демонстрация на ксенофобия и откровени нацистки послания у нас. 

 

Председателят на Организацията на евреите в България „ Шалом “ проф. доктор Александър Оскар попита:

„ 1. Защо в европейска столица се не разрешава прожекция на филм, спечелил интернационалните награди, единствено тъй като тематиката не съответната на човеконенавистните разбирания на избрани хора?

2. Защо през последната година липсваше каквато и да било институционална реакция към деянията на хомофобия, антисемитизъм и език на омразата?

3. Защо през последната една година представители на българските институции се надпреварват да описват изопачени истории за спасяването на българските евреи, като приписват заслугите на българския народ и черква на про-нацисткото държавно управление в годините на Втората международна война? “

„ Използвам случая да припомня, че Холокоста - най-голямата покруса в човешката история, не стартира с газовите камери в концентрационните лагери. Холокоста стартира с речта на омразата из улиците на Европа, минава през нацистките знаци по постройките, ограничението на правата на хората, трудови лагери, уединяване на евреите и другите в гета и най-после приключва с концентрационните лагери на гибелта – припомня още проф. доктор Оскар. - Когато са драскали по постройките в Германия през 30-те години на предишния век, никой не е предполагал, че единствено след няколко години милиони хора ще бъдат дехуманизирани и избивани, единствено тъй като са разнообразни.

Ние помним!

Помним и положителното, което би трябвало да се мултиплицира; Но помним, че злото дебне и чака своя час! “

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР