Свастика бе открита в посолството на САЩ в България миналия

...
Свастика бе открита в посолството на САЩ в България миналия
Коментари Харесай

Държавният департамент на САЩ осъжда рисуването на свастика в посолството в България

Свастика бе открита в посолството на Съединени американски щати в България предишния месец, един ден откакто интернационалната общественост уважи Деня на възпоменание за Холокоста , написа The Hill.

Axios заяви в неделя, че свастиката, нарисувана с лилаво мастило, е била на сенника на прозорец в посолството през януари. Първоначално признакът е открит на 28 януари.

Информация по отношение на обстановката обаче е публикувана във Вашингтон, окръг Колумбия, едвам в петък, откакто посолството изпрати дипломатическа депеша до Съединени американски щати с детайлности за обстановката , съгласно Axios.

Свастиката е открита в охранителен сектор на посолството , оповестиха за Axios източници, което допуска, че индивидът, нарисувал отличителните знаци, е съумял да влезе.

Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс сподели на Axios: " Департаментът приема този въпрос извънредно съществено . Ние недвусмислено осъждаме всевъзможни случаи на ненавист или пристрастия на работното място, каквото наподобява е. Това е непоносим знак, който значи всичко, против което заставаме ", добави той.

Прайс сподели, че департаментът е " зает да направи всичко допустимо, с цел да подсигурява , че Държавният департамент, в това число нашите представителства в чужбина, остават приветливо, приобщаващо и независимо работно място ".

Откритието от предишния месец идва месеци откакто свастика е открита издълбана в асансьор в Държавния департамент . Символът е отстранен и заместник-говорителят на Държавния департамент Джалина Портър сподели, че обстановката ще бъде разследвана.

Президентът Байдън през юли номинира историчката на Холокоста Дебора Липщат да служи като специфичен делегат на Съединени американски щати за наблюдаване и битка с антисемитизма , позиция, която има за цел да предизвиква американската външна политика във връзка с антисемитизма и да следи антисемитизма в света.

Липщат се яви пред комисията по външни връзки на Сената за чуване за удостоверение предходната седмица, повече от шест месеца откакто бе номинирана за поста, по време на което тя сподели, че повишаването на антисемитизма в цялата страна е " зашеметяващо ".

" Все по-често евреите са упреквани за клюка, принуждение и тероризъм. Особено обезпокоително е, че сме очевидци на подобен скок по-малко от осем десетилетия, откакто един от трима евреи на Земята бе погубен ", добави тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР