Свързаността не замества разширяването, това е процес, който ще върви

...
Свързаността не замества разширяването, това е процес, който ще върви
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Свързаността не замества разширяването

Свързаността не замества разширението, това е развой, който ще върви редом, който добавя напъните на всяка една страна по пътя към присъединението. Ние ще подкрепим всяка една страна, съобщи министърът за българското европредседателство Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета... към профила в заключителната част на днешната конференция "В разговор със Западните Балкани: основаване на район на напредък, сигурност и съгласуваност по пътя към Европа " в НДК.

Свързаността на Западните Балкани би трябвало да мине през съответни планове, сподели Павлова и още веднъж сподели карта с плановете, говорейки за свързаността на Западните Балкани в другите й форми - транспортна, енергийна, цифрова, просветителна и икономическа. Павлова сподели, че е било значимо договарянето на анекса - така наречен Софийски дневен ред, който ще съдържа пакет от ограничения, планове и цели.

Грехота е, в 21-и век към момента нямаме директни самолетни полети сред столиците си, всички летим през Виена, би трябвало да създадем по-добра съгласуваност първо посред ни и сред Балканите и Европа, уточни Павлова. Тя изясни, че в границите на срещата ще бъдат подписани меморандуми за старта на първите планове, измежду които за газовата връзка сред България и Сърбия.

Парите ще дойдат, когато плановете по които работим, са значими и рационални, разяснява президентът /2012-2017/ Росен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и някогашен министър на... към профила.

Всеки план, обвързван със стратегически цели или със здрав разсъдък, ще получи финансиране, уточни Плевнелиев. На Балканите няма да има сигурност без да се обединим, нито тероризмът, нито миграцията ще бъдат преодолени, няма да имаме решение, в случай че работим независимо, сподели Плевнелиев, който съобщи, че се гордее, че българското председателство е върнало като приоритет проекта, фантазията за мирни и проспериращи Балкани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР