Свързаният с Кремъл бизнесмен Евгений Пригожин е писал до ФБР

...
Свързаният с Кремъл бизнесмен Евгений Пригожин е писал до ФБР
Коментари Харесай

Соченият за „готвач на Путин” недоволен, че е в списъка за издирване на ФБР

Свързаният с Кремъл предприемач Евгений Пригожин е писал до ФБР с искане да бъде изваден от листата за търсене, наричайки това нарушаване на правилата на правата на индивида, заяви компанията му в сряда.
Миналия месец ФБР предложи премия от 250 000 $ за Пригожин, който бе упрекнат от Съединени американски щати преди три години за интервенция в президентските избори през 2016 година, напомня Агенция Франс Прес.
 Кой е готвачът на Путин, търсен от ФБР? Кой е готвачът на Путин, търсен от ФБР?
Името на Евгений Пригожин е обгърнато в легенди и митове, свойствени за всеки човек, получил голям финансов запас и власт в Путинската...
Според ФБР Пригожин, който е именуван " готвачът на Путин ", защото неговата компания " Конкорд " е зареждала с кетъринг Кремъл, е търсен " поради хипотетичното му присъединяване в скрит план за машинация на Съединени американски щати ".
В изказване в обществената мрежа „ ВКонтакте ” от „ Конкорд ” обявиха, че Пригожин е писал на шефа на ФБР и разгласяват копие от писмото, подписано от Пригожин и адресирано до Кристофър Рей на 23 март.
" ФБР би трябвало неотложно да престане да предлага парична премия на обществеността за залавянето и доставянето ми в Съединените щати, защото това нарушава няколко правилото на правата на индивида според интернационалното право ", написа Пригожин.
В изказването „ Конкорд ” също цитира Пригожин, който споделя: „ Измамниците се пробват с машинация да обвинят мен, чистия човек, в машинация “.
 Известен доближен на Путин към този момент е със наказания от Европейски Съюз Известен доближен на Путин към този момент е със наказания от Европейски Съюз
Европейски Съюз удари редица доближени на съветския президент Владимир Путин, сред които мъжа, прочут с прякора " Готвача на Путин ", заяви Агенция Франс Прес. Сан...
Твърди се, че с изключение на „ Конкорд ”, Пригожин финансира Агенцията за интернет проучвания, по този начин наречената плантация за тролове в Санкт Петербург, за която се приказва, че е провела онлайн акция в поддръжка на тогавашния претендент Доналд Тръмп на изборите през 2016 година в Съединени американски щати.
Пригожин също е обвързван с частната военна група " Вагнер ", която е упрекната в изпращане на наемници в спорове в Африка и Близкия изток. През октомври Европейският съюз глоби Пригожин по обвиняване в подкопаване на мира в Либия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР