Свързани с китайската държава хакери тайно са получили достъп до

...
Свързани с китайската държава хакери тайно са получили достъп до
Коментари Харесай

Китайски хакери са получили достъп до правителствени имейли в Западна Европа

Свързани с китайската страна хакери скрито са получили достъп до имейл сметки на към 25 организации, в това число държавни организации, в границите на огромна акция за кибершпионаж на група, ориентирана най-вече към организации в Западна Европа, заяви през днешния ден Ройтерс, като се базира на компанията " Майкрософт ".

Хакерската група, която " Майкрософт " назова " Сторм-0558 ", е фалшифицирала цифрови токени за засвидетелствуване на достоверност, с цел да получи достъп до сметки за е-поща, работещи с услугата " Аутлук " на компанията, заяви " Майкрософт " в изказване на своя уеб страницата си и добави, че активността е почнала през май.

" Както при всяка следена интензивност на участниците в хакерски атаки, " Майкрософт " се свърза с всички целеви или компрометирани организации непосредствено посредством техните админи наематели и им даде значима информация, която да им помогне да проверяват и реагират ", се прибавя в изказването.

" Майкрософт " не оповестява кои организации или държавни институции са били наранени от цифровата интервенция. Посолството на Китай в Лондон за момента не е коментирало въпроса, само че Пекин всекидневно отхвърля да взе участие в подкрепяни от страната хакерски акции.

Институциите на Европейски Съюз към този момент не са наранени от хакерска атака на хакери, ориентирана най-вече към организации в Западна Европа, заяви представител на Европейската комисия. Засега не разполагаме с данни комисията да е била на прицела на сходно нахлуване, сподели той. Не ни е известно да са наранени и други институции на Европейски Съюз. Ако настъпи смяна, ще съобщим, добави представителят.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР