Свързах се с вас, за да опровергая публично една неистина.

...
Свързах се с вас, за да опровергая публично една неистина.
Коментари Харесай

Уволнили ексшефа на полицията в Пловдив за „злоупотреба“ с 14 лв., не заради убийството в Цалапица

Свързах се с вас, с цел да опровергая обществено една лъжа. Заповедта, която е издадена за дисциплинарното ми уволняване, е за вменена ми корист със средства. Става въпрос за погашение на 14 лв. на началника на полицията в Стамболийски Ангел Керпиев, и то месец преди закононарушението.

Това съобщи в ефира на bTV някогашният началник на Областната дирекция на полицията в Пловдив Васил Костадинов, който дружно с началника на полицията в Стамболийски Ангел Керпиев и на престъпния бранш в същото районно ръководство Дамян Капов са уволнени дисциплинарно.

Костадинов бе включен в ефир по време на гостуването в студиото на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев. Васил Костадинов е безапелационен, че не е освободен поради нарушавания към следствието на убийството на Димитър Малинов. Ексдиректорът на пловдивската полиция добави, че сигналът за Митко е подаден два дни след изгубването му. Той призна, че има пропуски в следствието на убийството, които са разрешили на обвинения на осъществяването му Рангел Бизюрев да напусне България.

„ Аз нося единствено морална отговорност за този случай. Не виждам причина да си подам оставката. Виновни са тези, които са разследвали. Никой не е можел да допусна, че ще си стигне до това закононарушение “, сподели Васил Костадинов. Той добави, че ще си търси правата в съда и попита кой ще заплаща компенсацията и адвокатския хонорар, когато завоюва делото.

Живко Коцев отхвърли да влиза в пояснение с Костадинов и добави, че в случай че служителите на реда са взели ограничения за предотвратяването на спора сред Рангел Бизюрев и Димитър Малинов, убийството е можело да бъде предотвратено. Той добави, че се води интензивно следствие на закононарушението.

„ Издирваме интензивно Рангел Бизюрев и се надявам в околните дни да имаме позитивен резултат “, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР