Свършват COVID леглата във Велико Търново, Благоевград и Видин. Медиците

...
Свършват COVID леглата във Велико Търново, Благоевград и Видин. Медиците
Коментари Харесай

Свършват COVID леглата във Велико Търново, Видин и Благоевград |

Свършват Коронавирус леглата във Велико Търново, Благоевград и Видин. Медиците приканват за неотложен лодкаун.

В Белодробната болница във Велико Търново към този момент няма свободни кревати за лекуване на пациенти с ковид. Това обяви по Нова телевизия доктор Стела Денчева. 

„ Нямаме задоволително личен състав, който да обгрижва болните. Казах го хиляди пъти – едни легла не са задоволителни, трябват и лекари. Здравните служащи се измориха. Локдаунът ще понижи за малко заболеваемостта, с цел да може да си поемем глътка въздух ”, сподели още лекарят. По думите ѝ напоследък са нарастнали и случаите на туберкулоза.

Две отделения по неврология, в държавна и в частна болница, в Благоевград  са преструктурирани за лекуване на ковид, заяви БНР. Пациентите с неврологични болести се пренасочват към Сандански. COVID леглата в цялата област са на привършване, а медиците са изтощени. Тревожна прогноза дават и от лабораторията на държавната болница, където над 80% % от изследваните са заболели. Само за последните два почивни дни позитивните случаи са близо 400.

" Още не сме достигнали пика на най-тежката до момента вълна на разпространяване на COVID-19 ", счита и завеждащият клиничната лаборатория в регионалната болница в Благоевград доктор Цветанка Иванова-Даскалова - " Повечето хора, които се изследват тук, към този момент са заболели. Не всички проби са позитивни за ковид. Задава се и грипна вълна ", изясни тя.

Директорът на видинската болница - доктор Ивета Найденова е уведомила здравното министерство, че във Видин местата за заболели с ковид са запълнени. 40% от леглата в болничното заведение са за болни COVID-19, т. е. 90 кревати. Лекарите, които се грижат за тях, са единствено петима и няма по какъв начин да бъдат пренасочени експерти от други отделения.

Могат да открият още 27 кревати, само че при изискване, че във Видин бъдат командировани лекари от други лечебни заведения.

В същото време от болничното заведение подчертаха, че до момента не са връщани пациенти. Места, които се освобождават от изписаните, бързо се заемат от други заболели.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР