Свалянето на цените на държавната млекопреработвателна компания в края на

...
Свалянето на цените на държавната млекопреработвателна компания в края на
Коментари Харесай

Държавна фирма обяви нови по-ниски цени на сирене и кашкавал

Свалянето на цените на държавната млекопреработвателна компания в края на февруари не е било стопански обосновано към оня миг. Това съобщи в изявление за Българска национална телевизия новият изпълнителен шеф на " Ел Би Булгарикум " Владимир Русев.

В края на предишния месец предходното управление на компанията понижи цените на сиренето и кашкавала с 30%, а на млякото - с сред 5% и 10%. В следствие някогашният шеф Николай Маринов беше отхвърлен поради подозрения за нарушавания. Последваха взаимни обвинявания сред Маринов и Държавната консолидационна компания, която е принципал на " Ел Би Булгарикум ".
-->
Според новия шеф пониженията от февруари не са били стопански обосновани, тъй като е купено огромно количество суровина на по-висока цена от пазарната.

Като следствие новото управление е образувало работни групи, които са влезнали в договаряния с доставчиците и са съумели да понижат цените до степен, тъй че поевтиняването на остане в действие и даже да продължи.

" Към 20 февруари това понижение не е било стопански обосновано. Към тази дата пазарната цена на кравето мляко е била на 1,09 лева В същото време сме подписали за съвсем 6 млн. литра мляко на 1,50-1,53 лева Започнахме срещи с доставчиците на главните цени и външни услуги и успяхме да понижим цената на суровината, да понижим цената на останалите първични материали и материали и към ден сегашен е реалност и новото понижение. Така че ние изготвихме икономическата аргументация и на понижението от 20 февруари. Надявам се това да е устойчива наклонност, макар че пазара е непредвидим ", сподели Русев.

От през днешния ден " Ел Би Булгарикум " вкарва нови по-ниски цени на продуктите си. Килограм краве сирене коства 12,90, а кг кашкавал от краве мляко - 15,90 лева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР