Свалянето на излишните килограми е проблем за жените от всякаква

...
Свалянето на излишните килограми е проблем за жените от всякаква
Коментари Харесай

Защо отслабването след 40 е значително по-трудно

Свалянето на непотребните килограми е проблем за дамите от всякаква възраст. Всяка от нас желае да наподобява добре, да има стегната фигура и да носи прилепнали дънки или къса пола. И това не е волност единствено на младите девойки, само че и на дамите в по-зряла възраст, които макар годините си се стремят да бъдат все по този начин привлекателни и да вършат усещане с тънката си талия или стегнат стомах.

И в случай че на 20 или 30 годишна възраст без проблем сте успявали бързо да стопите да вземем за пример 10 кг и да влезе във форма, то след 40 това се трансформира в не доста лесна задача. Причините за това са доста и се дължат на измененията, които настъпват в нашето тяло с придвижване на възрастта. Забавеният метаболизъм и смяната в стойностите на хормоните са измежду виновниците, поради които ние с доста страдания и ограничения едвам съумяваме да свалим 2-3 кг. Защо ни е толкоз мъчно?
Когато дамата мине 50, тя се нуждае от тези витамини и минерали
С напредването на възрастта имаме все по-голяма потребност от укрепване на имунитета, доставяне с витамини и минерали и грижа за външния в...
Прочети повече
Хормоните са едно от най-деликатните неща в нашето тяло. Те са взаимосвързани по подобен метод, че най-малкото съмнение в стойностите на един от тях, може да докара до доста и разнообразни проблеми със здравето. Хормоналните промени са и една от главните аргументи, заради които дамите отслабват по-трудно след 40. Стойностите на естрогена, тестостерона и прогестерона понижават, което води до хормонален дисбаланс, дамата навлиза в интервал на предменопауза и цикълът ѝ стартира да става неточен. Всичко това се отразява на нейното тяло, на мускулната ѝ система, на ставите и на нейното въодушевление. За да съумеете да поддържате форма, ви съветваме да опитате някакъв тип спорт, каланетика, йога  или пилатес, които биха били доста подобаващи.

С смяната на хормоналните равнища се трансформира и метаболизма. След 40 годишна възраст той доста отслабва и това води до натрупването на непотребни мазнини, изключително в региона на ханша, талията и бедрата. За да избегнете това ви съветваме да приемате храни, богати на фибри, да пиете повече вода и да спортувате.

Съчетанието сред забавения метаболизъм и смяната на хормоналните равнища, неизбежно води и до по-бавното изгаряне на признатите калории и до натрупването на мазнини. Диетите, на които се подлагаме с цел да отслабнем обаче в някои случаи водят до загубата и на мускулна маса. За задачата е добре да включите в ежедневните си упражнение и гиричките, които ще стопят непотребните мазнините и ще стегнат мускулите ви.

Безсънието е различен проблем, с който дамите се сблъскват на тази възраст. Липсата на задоволително сън води до отмалялост, липса на сила и попречва отслабването.
15 неточности, които би трябвало да спрете да вършиме преди 40 години
Искате ли да изглеждате на 30 години даже и след 40-годишна възраст? Със сигурност отговорът на този въпрос е " Да ". Но с цел да постигнете...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР