Свален е от издирване от Интерпол, но чакал да паднат

...
Свален е от издирване от Интерпол, но чакал да паднат
Коментари Харесай

Ще се върне ли Васил Божков като защитен свидетел?

Свален е от търсене от Интерпол, само че чакал да паднат някои от 19-те тежки обвинявания против него

Бизнесменът Васил Божков към момента не е подготвен да се прибере в България. Това заяви БЛИЦ, като се базира на свои източници в службите.

В последните дни все по-сериозно се говореше, че босът на " Нове холдинг " ще се върне в родината си като предпазен очевидец по няколко основни каузи.

Божков е свален от търсене от Интерпол, като това се е случило още преди година и половина. От онлайн портала на интернационалната полицейска организация на адрес https://www.interpol.int/ излиза наяве, че сега Интерпол търси 44 лица от България, само че името на Васил Божков не е измежду тях.

Въпреки това на този стадий прибирането му в България ще се забави, тъй като той чака да паднат някои от 19-те тежки обвинявания против него, които обаче са доста мъчно оборими. Информацията, че някогашният притежател на ЦСКА ще се трансформира в предпазен очевидец е доста пресилена, тъй като в съда надали ще одобряват всяка негова дума като чиста монета.

Прокуратурата повдигна в началото на предприемача 7 обвинявания, които с времето се усилиха до 19, в това число за управление на проведена незаконна група, образувана за изнудване, насила, данъчни закононарушения, пране на пари и длъжностни закононарушения.

Разпитани са над 200 очевидци, предоставени са финансови инспекции на АДФИ, които са открили нанесени на бюджета вреди в размер на 556 872 283,00 лева Наблюдаващите прокурори са разпоредили данъчни проверки, част от които към момента не са завършили.

Изпратени са 18 Европейски заповеди за следствие и молби за правна помощ до Съединени американски щати, Англия, Швейцария, Австрия, Гърция, Румъния, Кипър, Франция, Люксембург, Полша, Малта, Унгария, Китай, Албания, Молдова, Монголия, Грузия, като единствено част от тях са изпълнени.

Божков беше разгласен за търсене посредством Интерпол, само че заради липса на двустранни съглашения с ОАЕ, екстрадицията му беше невъзможна.

На 16 май т. година Васил Божков разгласи, че е подготвен да се върне в България.

През последните 3 месеца той не е бил в Дубай, а се е подвизавал в няколко страни от Европа. Според една от версиите през миналите дни Божков е дебаркирал на гръцкия остров Миконос, където има супер първокласна вила с площадка за кацане на хеликоптер, ресторант и още доста екстри и където харчи милионите си. Той има частен аероплан, с който избяга от страната ни, часове преди да го арестуват.

Куриозното е, че сега десетки публицисти чакат предприемача на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата с вяра да го посрещнат и да създадат извънредни фотоси и вест, само че надали шансът ще ги огрее.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР