Сутринта във вторник на 17 май, полицията в Ереван задържа

...
Сутринта във вторник на 17 май, полицията в Ереван задържа
Коментари Харесай

Полицията задържа десетки протестиращи в Ереван

Сутринта във вторник на 17 май, полицията в Ереван задържа десетки протестиращи, които блокираха градските улици с искане за оставката на арменския министър председател Никол Пашинян. Това заяви Sputnik Армения с позоваване на пресслужбата на ведомството.

Според арменската полиция сутринта по време на протестни акции в Ереван са арестувани 155 души. Сред тях е бил и синът на втория президент на Армения Роберт Кочарян - Левон, някогашният министър на образованието и науката, заместник-председател на Републиканската партия - Армен Ашотян, някогашният началник на парламентарната комисия за отбрана на правата на индивида - Наира Зограбян, както и доста други политици и общественици.



На 16 май автомобилисти организирали протест в Ереван, настоявайки за оставката на Пашинян от поста. Те образуваха колони от коли и се движеха постепенно и компактно един до различен от покрайнините на града към центъра. В резултат на това 32-ма протестиращи бяха арестувани от полицията, написа Лента.ру.

От началото на май се организират огромни митинги на арменската съпротива. Противниците на сегашните управляващи са за оставката на Пашинян и напускането му поста министър-председател Протестиращите се аргументират, че политиката му заплашва сигурността на Армения и непризнатата република Нагорни Карабах.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР