Сутринта разбрах за положителния тест за COVID-19 на председателя на

...
Сутринта разбрах за положителния тест за COVID-19 на председателя на
Коментари Харесай

Лидерът на Възраждане: Ако РЗИ ми наложи карантина, ще я спазя, но е глупаво

Сутринта разбрах за позитивния тест за COVID-19 на ръководителя на Народно събрание Никола Минчев. Направих си тест и той е негативен. Разбира се това е тест, който е закупен от аптеката. Планирам малко по-късно да си направя проучване и в лаборатория. Ако РЗИ ми наложи карантина, ще я спазя, само че разпоредбите са глупави. Това съобщи в ефира на " Здравей, България " водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов, който дружно с Минчев участва на съвещанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента в понеделник.

Той съобщи, че не схваща за какво би трябвало да бъдат карантинирани останалите участници в съвещанието. " Не виждам съображение за карантиниране. Доколкото знам всички са имунизирани. Самият президент преди няколко дни си постави трета доза от имунизацията. Самият Минчев беше извънредно правилен - от самото начало беше с маска ", акцентира Костадинов като посочи, че самият той не е бил с маска по време на диалозите.

По думите на водача на " Възраждане ", в случай че РЗИ му наложи 10-дневна карантина, той ще бъде заставен да я съблюдава. " Такива са разпоредбите и такива са законите, които са глупави. Но не разбирам на каква основа ще ми наложат карантина, при изискване, че тестванията демонстрират, че съм здрав ", добави Костадинов.

" За следващ път споделям, че ние от " Възраждане " неведнъж сме заявявали, че имунизацията би трябвало да е непринуден развой и тя не би трябвало да води нито до права, нито до отговорности. Както аз не желая на мен някой да ми споделя дали да се имунизирам, по този начин и аз не споделям на хората към мене да не се имунизират. Моето персонално мнение е, че в никакъв случай не бих се ваксинирал, не виждам и причина да го върша. Но в случай че някой различен към мен реши да го направи, не виждам причина да го спра ", добави Костадинов, разяснявайки информацията, че няколко от депутатите от парламентарната му група са с сложени ваксини против COVID-19.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР