Сутрешните префини на националния оперативен щаб за борба с корона

...
Сутрешните префини на националния оперативен щаб за борба с корона
Коментари Харесай

Официално: Щабът се завръща, но брифингите ще са веднъж седмично

Сутрешните префини на националния действен щаб за битка с корона вируса се завръщат. Те обаче няма да бъдат всеки ден, а един път седмично - всеки четвъртък от 08.00 часа.

Решението бе оповестено публично от пресцентъра на Министерския съвет.

До това се стигна, откакто в събота обичайният брифинг на ръководителя на щаба ген. Венцислав Мутафчийски не се появи в залата за конференции. Вместо него пред публицистите излезе шефката на държавната пресслужба Севделина Арнаудова. Тя разгласи, че с решение на премиера Бойко Борисов, занапред нататък щабът приключва всекидневните си префини в досегашния им тип информация и нови данни за развиването на Covid-19 под формата на известия ще дава секретарят на щаба доцент Димо Димов.

Липсата на Мутафчийски провокира спекулации, че щабът е разформирован. Затова на следвания ден, до момента в който Димов съобщаваше новата информация, в залата влязоха Борисов и Мутафчийски, който за пръв път беше без униформа. Причината - министър председателят решил да отговори на " тулупите ", които " спят до обед и след това му задавали въпроси ", както самият той разясни:

" Понеже има едни безделници, дето няма какво да вършат и единствено си пишат и ме предизвикат и аз им се връзвам… ". Борисов добави, че щабът продължава да работи и анонсира, че поради реакцията префини на Мутафчийски ще има, само че единствено един път седмично.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР