Сутиеска бе отстранен на ходом, като за закуска. Преднината от

...
Сутиеска бе отстранен на ходом, като за закуска. Преднината от
Коментари Харесай

Георги Дерменджиев: Лудогорец се движи уверено към изпълнението на задачата

" Сутиеска бе отхвърлен на ходом, като за закуска. Преднината от първия дуел с Шамрок е солидна, само че съм уверен, че Лудогорец ще изиграе рационално и реванша. Тимът ще запише втора победа над противника, което е добре за коефициента. В третия квалификационен кръг може да срещне остарял познайник - Динамо Загреб. Хърватите са по-класният тим от Шкупи и чакам да продължат, макар домакинското тъждество 2:2. Но Динамо Загреб сега не е този прочут отбор, който беше в последните години. И хърватите, и северномакедонците са вероятни за Лудогорец, който чакам да стигне отново до плейофите, по този начин както предходната година, когато изигра трагични мачове с Малмьо на прага на групите. В никакъв случай обаче няма да е елементарно нито против Динамо, нито против Шкупи, в случай че те изненадат хърватите и в реванша. В тази фаза тимовете към този момент играят доста рационално и премерено ", установи експертът.

" Важно е Лудогорец да е узрял за влизане в групите. Това им е задачата всяка година. Върви се отмерено, само че и възходящо. Постепенно се надгражда. За мен Лудогорец се движи решително към осъществяването на задачата, само че има още цели две трудности. В последна сметка във футбола всичко е допустимо. През предходната година мнозина смятаха, че Лудогорец е отстранил по-силния тим - Олимпиакос, само че отпадна от Малмьо. И една неточност да се направи в тази фаза, може да е съдбовна. Доказателство е последният мач с ЦСКА 1948, когато можеше и да изгубят ", добави Дерменджиев.

Относно неналичието на селекция това лято той бе безапелационен: " Не зная за какво хората се изненадват, че Лудогорец не взима в този момент попълнения. Това е премислена политика и считам, че е добър ход, тъй като привлякоха задоволително нови играчи през зимата. Тези футболисти имаха опцията цяла пролет да се обиграят. Все отново това лято подготовката беше малко по-къса. Това е предвидлив ход на фона на късото време, с което тимовете разполагаха през лятото. Да, селекцията е отворена и въпреки всичко може да забележим и нови имена, само че гръбнакът е построен. Лудогорец са планували какво ще се случи отсега нататък. Сякаш отново изпреварват още в този момент противниците си с една крачка.

Винаги е по-добре играчите да имат задоволителна опция да се обиграят, да се приспособят към отбора. За мен не е неточност, че не бяха взети нови попълнения досега. Може би в този момент следят състезатели за зимата, както бе при започване на тази година ".

Специалистът взе отношение и по работата на следващия чужденец в Лудогорец - Анте Шимунджа, откакто преди него Павел Върба и Валдас Дамбраускас бяха сменяни по средата на есенния дял и декември идваше наследникът. " Да, обрисува се като наклонност това, само че работата на треньора добре знаете, че зависи от резултатите. Ако ги има - ще продължи. Шимунджа към този момент стартира да привиква с тима, да се вижда неговият почерк. Но пък всичко се прави и в придвижване и през това време ти си подвластен от резултатите, които постигаш. Трябва да се напредва постепенно и да не се форсират нещата, да следват естествения си ход. Засега ловко се съчетават мачовете от Шампионската лига с тези в шампионата, а това също е значимо и комплицирано по пътя към реализиране на крайните цели ", добави Георги Дерменджиев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР