Суши с пълнозърнеста тортила в солен и сладък вариант, бързи

...
Суши с пълнозърнеста тортила в солен и сладък вариант, бързи
Коментари Харесай

3 креативни и здравословни закуски за всякакъв повод!

Суши с пълнозърнеста тортила в солен и сладостен вид, бързи овесени ядки и мъфини без брашно.

Идеални и изобретателни закуски, които децата обожават, а възрастните на драго сърце ще похапнат.

За да научим децата овреме на вярно държание, е значимо да съблюдаваме биоритъма на техния, само че и на личния ни организъм.

Техните сутрини нормално са доста дейни – игри в детската градина, учебно заведение, разнообразни странични занимания и най-после свършек със „ със Сънчо в леглото “. Това е мечтаният от доста родители сюжет.

Въпреки че доста от нас, в това число децата ни, нямат вкус заран, когато на открито е още мрачно и душата ни спи, в никакъв случай не би трябвало да пропущаме закуската, тъй като тя задвижва метаболизма ни и дава на мозъка ни нужното гориво за всички провокации, които ни чакат денем.

Затова научете децата на онази остаряла сентенция: „ Закусвай като крал, обядвай като принц и вечеряй като бедняк “.

Тортила-суши

Никое дете няма да може да устои на тази вкусотия в сладостен и солен вид, изключително в случай че я поднесете с клечки, с които малчуганите да упражнят фината си моторика.

Можете да извършите тази занимателна закуска единствено за няколко секунди, в случай че е сладка версия и за няколко минути, в случай че е солена.

Като по-здравословен вид използвайте пълнозърнести тортили вместо такива от бяло брашно. Намажете тортилата с тъничък пласт фъстъчено масло, по-късно сложете цялостен банан напречно и навийте рулото.

Плодовете и фъстъченото масло са страхотна композиция, тъй като здравословните мазнини в ядките поддържат равнищата на кръвната захар под надзор и ни държат сити по-дълго.

Фъстъченото масло е богато на витамин Е, мощен антиоксидант, който защищава организма от въздействието на свободните радикали както и на витамин В6, който укрепва имунитета.

Освен това съдържа магнезий, който е незаместим минерал в построяването на костите, и калий, който обезпечава здравето на мускулите.

С бана, богат на калий, който е значим за вярното действие на нервната система, този тип закуска е идеална за начало на деня и всички провокации, които чакат вашето дете.

Ако вашето дете избира солена храна, можете да приготвите солена версия, в която да вмъкнете и някои зеленчуци.

Приговете тортилата върху паница. Разбийте две яйца и с тях направете тънка палачинка колкото тортилата. Докато е още топла, я сложете върху торилата, след което наредете върху нея сирене, бейби спанак, пиле или шунка.

Сервирайте тази изобретателна закуска с чаша топло мляко, айрян или ментов чай.

Дъга в каша

Овесената каша е един от най-здравословните избори за закуска. Тя ни държи сити за дълго време и е цялостна с фибри, нужни за храносмилането.

Овесената каша също съдържа доста антиоксиданти, в това число витамин Е, витамин В1, биотин, фосфор, мед, магнезий и други фитонутриенти.

Загрейте 150 мл бадемово мляко и го прибавете в купа седем супени лъжици овесени ядки с банан и цикория.

Украсете по ваше предпочитание. Например: с горски плодове, зелено грозде, банан, манго, нар.

Яйчени мъфини

Богати на протеини, без брашно и цялостни с всичко, което вашето обича или не, само че вие бихте желали то да харесва, яйчените мъфини са идеална здравословна закуска, която можете да хапнете в колата или в придвижване.

Съхранявайте останалото в хладилника и го изяжте по-късно като междинна закуска или на идната заран.

За тази рецепта са ви нужни кашкавал, шунка, разнообразни зеленчуци и формичка за мъфини.

За форма с шест мъфина използвайте шест яйца, филенца от пушени пилешки гърди, нарязани на кубчета, настъргана моцарела, свеж лук, бейби спанак, броколи и чушки.

Намажете формата с масло или олио, разбийте яйцата, прибавете сол и черен пипер и напълнете една трета от формата с разрушените яйца.

След това прибавете кубчетата пилешки гърди, моцарела и зеленчуци по избор, покрийте с останалото айце и поръсете още малко моцарела от горната страна.

Печете на 180 градуса по Целзий към 20 минути. Яжте ги топли.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР