Сушенето на дрехите през зимата е истинско предизвикателство - ако

...
Сушенето на дрехите през зимата е истинско предизвикателство - ако
Коментари Харесай

Защо да имаме сушилня и в нашия дом

Сушенето на облеклата през зимата е същинско предизвикателство - в случай че желаете облеклата да изсъхнат бързо, би трябвало да увеличите силата на отоплението. Това обаче покачва влажността във въздуха и може да провокира образуването на плесен, а сметката за ток стига до небето.

Ако пък решите да пестите електрическа енергия, облеклата остават влажни като че ли вечно и висят на сушилката за облекла дни наред. Къщата се цялостни с облекла, които одеве са изпрани, още съхнат или чакат да бъдат сгънати и прибрани в дрешника.

Всичко става още по-трудно, когато пристигна време за сушене на чаршафите на 4-членно семейство - мъчно се намира място за прането, а от време на време и чистите калъфки не доближават, тъй като изпраните към момента са леко влажни.
 а
Този битово-финансово-екологичен проблем има своето модерно и интелигентно решение и то е сушилня. Това е един от уредите, които считаме за непотребни досега, в който не влязат вкъщи. После се чудим по какъв начин сме живели без тях.

Сушилнята оказва помощ да държите облеклата си под надзор - времето сред слагането в пералнята на мръсните тениски до сгъването им и прибирането в дрешника се съкратява от няколко дни до 2-3 часа.

В хубавите сушилни облеклата се изсушават добре без да се намачкват и гладенето съвсем ще изчезне като ангажимент от всекидневието ви. Има разнообразни стратегии за сушене даже на фини облекла като дамски ризи.

Когато имате сушилня, ще видите, че нямате и потребност от толкоз доста облекла - всичко обичано съхне бързо и е готово още веднъж за обличане още на идващия ден. Няма в никакъв случай повече да изпадате в суматоха, че не сте изпрали избрана дреха, която ви би трябвало за идващия ден. Просто перете, пускате в сушилнята и готово - на другия ден дрехата е подготвена за нови подвизи.

Когато избирате сушилня, е добре да се информирате и за постъпките, които фирмите вършат за опазване на климата. Не тъй като е съвременно, а тъй като ние всички живеем в тази среда и е значимо както качеството на въздуха, който дишаме, по този начин и да запазим природата във типа, в която я познаваме и обичаме.

Една от фирмите, които съумяват да намерят салдото сред първокласен апарат и. Компанията поставя целенасочени старания да основава все по-екологични уреди, с мисъл за сметките ви за ток, само че и за планетата, на която би трябвало да продължим да живеем.
 а
В новата серия сушилни на Bosch охлаждащият сътрудник, който втечнява парата от сушенето на облеклата е с допустимо най-нисък въглероден отпечатък в съпоставяне с останалите употребявани сътрудници за изстудяване. Освен това системата на разрешава потреблението на един и същи топъл въздух за целия цикъл на сушене, вместо да работи с нови и нови количества студен въздух, който да се затопля. Това икономисва както в допълнение натоварване на бюджета за електричество, по този начин и икономисва изхвърлянето на CO2 в природата.

Ако се чудите дали “си коства ” да се поставят тези старания и от компаниите, и от потребителите с избора на специфични технологии, съответни модели сушилни и така нататък, дано си напомним историята с озоновата дупка и нездравословните аерозоли в дезодорантите.

Преди няколко десетилетия светът осъзна, че някои аерозоли вредят на озоновия пласт. Проблемни бяха хладилниците, дезодорантите и какво ли още не. Тогава проведените дейности на всички производители и промяната на един тип газ с различен в международен мащаб направиха по този начин, че да спре изпускането на фреони в атмосферата. До 2050 година се чака озоновата дупка напълно да се затвори.

Ето за какво е значимо, когато избираме уредите си, да мислим и за актуалните си сметки за ток, само че и за резултата, който нашият избор ще окаже върху природата в дълготраен проект.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР