Сушата и високите производствени разходи задушават икономически испанските села. След

...
Сушата и високите производствени разходи задушават икономически испанските села. След
Коментари Харесай

Земеделците в Испания поискаха контрол върху стоките от трети страни

Сушата и високите индустриални разноски задушават стопански испанските села. След сложна година земеделските производители в страната стачкуват против новите европейски условия на Общата селскостопанска политика. 

 
2023 година беше най-скъпата акция за произвеждане на зърнени култури в историята. Тя беше и с едни от най-ниските превалявания от доста години насам. Това сътвори съвършените условия, в която да кажем, че не можем да устояваме повече. 
Карлос Фернандес, аграрни производител ASAJA 

Новите бюрократични спънки и условия за запазване на околната среда и животните усложняват и оскъпяват кандидатстването за европейска помощ.

 
Ние желаеме да произвеждаме, без да вредим на планетата. Крайният екологичен фундаментализъм обаче, който пази единствено планетата, а нас оставя изцяло незащитени, не е резистентен в дълготраен проект. 
Карлос Фернандес, фермер ASAJA

Докато европейските условия усилват цената на продуктите, фермерите и животновъдите упорстват стоките от трети страни да дават отговор на същите условия за запазване на околната среда и сигурност. Те подлагат на критика и комерсиалните съглашения с Мароко и бъдещото съглашение с Меркосур. Превозвачите ще се причислят към митингите на фермерите, като ще се насочат към пристанищата за влизане на артикули от страни отвън Европейски Съюз. Същото възнамеряват протестиращите в Португалия и Италия.

 
 Нашият рак е в пристанищата на Испания.
Лола Гусман, Движение 6-F

Хайме Веласкес, Евронюз: Фермери, животновъди и превозвачи твърдят, че стачките и мобилизациите няма да спрат, до момента в който Брюксел не се вслуша в настояванията им. Протестите, които обгръщат цяла Европа, са демонстрация на разликите сред градската и селската част на Европа, която се намира сред последствията от изменението на климата и зелените политики, нужни за битката с тях. Това е среда, в която евроскептицизма и отричането на климатичните промени, се чака да изиграят решаваща роля на идните европейски избори.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР