Сушата и горските пожари, които се появиха в Южна Европа

...
Сушата и горските пожари, които се появиха в Южна Европа
Коментари Харесай

Европа е изправена пред водна криза заради сушата и неразумните политики

Сушата и горските пожари, които се появиха в Южна Европа през актуалното лято, доста утежниха обстановката с дефицита на вода в района, написа Financial Times. Проблемът се задълбочава от извънредно високите температури и неприятните политики на локалните управляващи, отбелязва изданието.

Броят и интензивността на засушаванията в Европейски Съюз " се усилиха фрапантно " - с към 20 % сред 1976 и 2006 година - и не престават да нарастват, написа FT. В същото време Институтът за международни запаси (WRI) предвижда, че до 2030 година международното търсене на прясна вода ще надвиши наличното предложение с 56 %, което е с 16 % повече от прогнозата на McKinsey от 2009 година

Европейските фермери може да бъдат най-силно наранени от дефицита на вода. Financial Times показва като образец протести на фермери във Франция и Испания, които са най-големите консуматори на вода в Европа. Домакинствата и други браншове, в това число производството на сила, също ще бъдат наранени, защото водата е нужна за изстудяване на атомните електроцентрали.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР