(Susan Sarandon by Annie Leibovitz, 1990) Сюзън САРАНДЪН Да бъдеш

...
(Susan Sarandon by Annie Leibovitz, 1990) Сюзън САРАНДЪН Да бъдеш
Коментари Харесай

Да бъдеш сама ~ Споделено от известните жени

 (Susan Sarandon by Annie Leibovitz, 1990)

Сюзън САРАНДЪН
Да бъдеш сама значи толкоз разнообразни неща. Може да е травматично и вълнуващо. Онова, което стана пределно ясно за мен бе, че би трябвало да мислиш за своя личен живот и за връзките в него като за един жив организъм. Той непрекъснато се трансформира, движи се, пораства. Мисля, че дълготрайните връзки имат потребност от непрекъснато преразглеждане, от чести диалози.

Катрин ХЕПБЪРН
Обух панталони преди 50 години и избрах един друг път. Не живях като жена. Живях като мъж. Направих всичко, което демонски желаех да направя, и завоювах задоволително пари, с цел да се погрижа за себе си. Не се опасявам да бъда сама.
(New York Times, 1981)

 (Diane Keaton by Norman Sieff, 1975)


Спомням си, че когато бях млада, откровено имах вяра в този неуместен сюжет, че ще намеря човек, с който ще пребивавам до момента в който гибелта ни раздели. Това, че не съм женена, не прави живота ми по-малко стойностен. Този старовремски мит не коства пукната пара.
(Wenn, July 2001)

Жули ДЕЛПИ
Много дами се хвърлят в любовта, тъй като се опасяват да бъдат сами. А след това стартират да вършат разнообразни взаимни отстъпки и изгубват своето същинско лице. Аз не искам това.
(San Jose Mercury News, 1997)

 (Audrey Hepburn by Milton Greene)


Харесва ми да бъда сама. Бих се радвала, в случай че мога да оставам сама в жилището си от събота вечер до понеделник заран. Така си почивам и се зареждам със сили.
(LIFE, 1953)

Джоан РИВЪРС
Сега съм толкоз свободна... Мразя, когато се прибера от пътешестване и няма на кого да се обадя. Липсват ми неделите на нищоправене заедно… Но аз одобрявам своята свобода… Няма да отида на ресторант сама, тъй като хората вероятно ще си кажат: „ Ооооо, горкичката Джоан Ривърс! ” Аз съм прекомерно срамежлива, не познавам доста хора. Трябваше да отида на сватбата на принц Чарлз и Камила и мога да кажа едно - хубаво е да те поканят, мъчно е да отидеш сама.
(The Guardian, 2005)

Йоко ОНО
Най-скъпоценните мигове от деня ми - когато съм сама. Когато всички са се прибрали у дома и синът ми Шон към този момент спи, а аз просто следя светлините на нощта през прозорците. Обичам тишината. Всъщност, стигнах до убеждението, че аз се усещам добре и сама.
(Ocala Star Banner,  1983)


Доста постоянно съм сама. Чета доста. Медитирам. Обичам това усамотение. То не е самотност. Аз не всеки път съм заобиколена от вълнуващи неща. И в това няма нищо неприятно.
(2010)

 (Gertrude Stein and her poodle Basket by Carl Mydans, France, 1944, LIFE)

Гертруд ЩАЙН
В последна сметка всички човешки същества са идентични. Когато са сами, желаят да бъдат с останалите, а когато са с тях, желаят да бъдат сами.
(Paris France, 1940)

Грейс ДЖОУНС
Аз предпочитам личната си компания, тъй като няма гаранция, че даже да живееш с някого, това ще продължи постоянно. Харесвам се. Тайната е да бъдеш другар със самия себе си. Децата си основават мислени другари. Ако това ще ми помогне, аз ще го направя също. Ще кажат, че съм луда, само че аз ще съм щастлива.
(I’ll Never Write My Memoirs, 2015)

Източник: nymag.com
Снимки: The Red List, Vogue,

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР