Сурвакарите от град Батановци и кукерската група при читалище Умение

...
Сурвакарите от град Батановци и кукерската група при читалище Умение
Коментари Харесай

Обявиха победителите от Сурва“ в Перник

Сурвакарите от град Батановци и кукерската група при читалище „ Умение 2003 ” в град Ямбол са огромните спечелили и носители на „ Златна маска ” в тазгодишното издание на Международния фестивал на маскарадните игри „ Сурва ” в Перник, съобщи БНР.

Наградите разгласи на брифинг ръководителят на журито проф. доктор Николай Ненов - шеф на Регионалния исторически музей в Русе.



Наградите разгласи на брифинг ръководителят на журито проф. доктор Николай Ненов (в средата)

„ Сребърна маска ” получават сурвакарите от пернишкото село Люлин и кукерите от карловското село Домлян, област Пловдив.

С „ Бронзова маска ” журито отличи сурвакарите от село Брежани, община Симитли, област Благоевград и кукерите от село Вресово, община Руен, област Бургас.

Присъдени бяха златни, сребърни и бронзови медали за поддържане и предаване на локалната традиция, за атрактивност на група, за маски и костюми, за образование в традицията, за атрактивна игра, за детски групи, както и доста самостоятелни награди.

Наградният фонд включва и доста специфични награди - от кмета на Перник, от регионалния шеф, от Регионалния исторически музей и други

Купата на Федерацията на европейските карнавални градове отиде при сурвакарите от пернишкото село Ярджиловци и кукерите от карловското село Каравелово, а премията на публиката при групата от село Равно поле, гр. Елин Пелин.

Тодор Станков от земенското село Елов дол пък е спечелилият в обичайна лотария от SMS-гласуването. Неговата премия е екскурзия за карнавала във Венеция на 9 февруари.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР