Суровите яйца не бива да стоят дълго извън хладилника, защото

...
Суровите яйца не бива да стоят дълго извън хладилника, защото
Коментари Харесай

Вижте колко време може да се консумират боядисаните яйца

Суровите яйца не трябва да стоят дълго отвън хладилника, тъй като бързо губят свойствата си. Това е известно на всички. Какво обаче да вършим със сварените яйца?

Повечето хора желаят шарените яйца да се виждат в красива купа на масата. Но това не е целесъобразно, в случай че смятате да ги ядете. Ако желаете да си спестите стомашно разстройство, дръжте великденските яйца в хладилника. Дори съветът е да се държат не на вратата, а вътре в хладилника. Така, в случай че яйцата са твърдо сварени, могат умерено да бъдат употребявани в продължение на седмица, оповестява Дарик.

Извън ледник сварените яйца могат да се съхраняват единствено няколко часа.

За да изразходите по-бързо яйцата, може да ги ползвате в салата с майонеза. Нарежете яйцата, филиз зелен лук и чесън, майонеза, подправете със сол, червен и черен пипер и самардала.

А има и най-малко още 100 вариации на яйчени салати, по тази причина имате необятно поле за изява.

В едно кокоше яйце се съдържат всички субстанции, които са нужни за създаване на нов организъм. Яйцето се счита за пълностоен източник на протеин, т.е. съдържа всички нужни аминокиселини, които човешкото тяло не може да синтезира единствено.

Свареното кокоше яйце съдържа към 12 г протеин и обилни количества от витамините А, D, и Е. А по отношение на отричания до неотдавна жълтък, досега няма обосновани научни проучвания, доказващи, че равнищата на холестерол в яйцата са нездравословни.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР