Суперзвездата на женския баскетбол Бритни Грайнър обяви, че в момента

...
Суперзвездата на женския баскетбол Бритни Грайнър обяви, че в момента
Коментари Харесай

Бритни Грайнър пише книга за престоя си в затвора в Русия

Суперзвездата на женския баскетбол Бритни Грайнър разгласи, че сега написа книга за задържането си в съветски затвор за 10 месеца, оповестиха международните организации. Тя бе освободена през месец декември, като това бе част от размяната на пандизчии сред Москва и Вашингтон.

Заглавието на книгата към момента не е известно, само че тя би трябвало да излезе през 2024 съгласно издателската къща " Алфред А. Нопф ".

Бритни Грайнър разказва своите " мрачни и сюрреалистични " прекарвания и " ужасяващите аспекти на всекидневния живот " в съветски лагер, прецизира американката.

Грайнър, която е деятел на общността ЛГБТ беше задържана през февруари 2022 година на летището в Москва с флаконче с течност, съдържаща канабис, който е неразрешен в Русия.

Американката трябваше да играе в съветския тим на Екатеринбург в интервала на пауза в американския шампионат.

През предишния август тя бе наказана на 9 години затвор, като жалбата й бе отхвърлена през ноември и тя бе преместена в углавен лагер в центъра на Русия.

Арестуването беше " началото на немислим интервал от живота ми, за който не бях подготвена да приказвам до момента ", споделя Грайнър в официално съобщение.

" Основната причина да отида в Русия поради моята работа бе, че желаех на направя горди моята другарка, фамилията ми и съотборничките ми ", прибавя тя.

Бритни Грайнър бе разменена против съветския търговец на оръжие Виктор Бут, който бе пандизчия в Съединени американски щати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР