Суперкупата на Италия ще се провежда по революционен нов формат

...
Суперкупата на Италия ще се провежда по революционен нов формат
Коментари Харесай

Големи промени за Суперкупата на Италия, тя ще бъде по испански модел

Суперкупата на Италия ще се организира по революционен нов формат от идната година. Това разгласи президентът на Серия " А " – Луиджи Де Сиерво след нещото заседание на клубовете от италианския хайлайф.

Идеята за смяната във формата е заимствана от испанския мини шампионат за Суперкупата на Испания, който се организира през последните три години. Това значи, че оттук насетне за Суперкупата на Италия ще спорят не два, а четири тима – първите два от предходния сезон в Серия " А ", както и двата последни финалиста за Купата на Италия. В четири от идващите шест издания на шампионата срещите ще се изиграят в Саудитска Арабия, като се планува приходите на Серия " А " да бъдат в размер на 23 млн. евро.

„ Решихме да приемем предлагането на Саудитска Арабия да бъде хазаин на четири издания на Суперкупата за шест години. Това ще стане през идващите две години, ще последва двугодишна пауза, след което ще се върнем в страната. Следващото издание ще бъде с четири тима, като е включена и другарска среща във формата. Решението за него не е дефинитивно, като то ще бъде оценено според от уговорките на участниците. През идващия шампионат ще съберем доходи от 23 млн. евро, до момента в който при един дуел и другарска среща те биха възлезли на 12 млн. Контролата е инструмент, определен да подкрепи качеството на саудитския футбол “, разяснява Де Сиерво.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР