Суперхраните често са наричани и храни за дълголетници. Те ни

...
Суперхраните често са наричани и храни за дълголетници. Те ни
Коментари Харесай

Храни за дълголетие на достъпни цени

Суперхраните постоянно са наричани и храни за дълголетници. Те ни дават сила и зареждат тялото ни с потребни хранителни субстанции. Погрешно се смята се всички суперхрани са скъпи. Има храни за дългоденствие на налични цени.

Малина

Успешно се оправя в битката с диабета. Зрънцето съдържа растителен пигмент, който подкрепя производството на инсулин и управлява равнищата на кръвната захар.

Комплексът от антиоксидантни субстанции, открити в състава на малиновата каша, интензивно се бори със стареенето на тялото, понижава нездравословното влияние на свободните радикали и понижава риска от поява на злокачествени и доброкачествени новообразувания.

Зелен чай

Биоактивните съставки на зеления чай обезпечават благотворното въздействие върху човешкия организъм, като работят в синергия. Сравнен с останалите чайове, зеленият е най-богат на антиоксиданти. Една чаша дневно понижава на половина риска от рак на дебелото черво. Антиоксидантите инхибират развиването на ракови кафези.

Моркови

 Храни за дългоденствие на налични цени

Доказано е, че консумирането на повече богати на антиоксиданти плодове и зеленчуци, като моркови, може да помогне за понижаване на рисковете от рак и сърдечно-съдови болести. Морковите са богати на витамини, минерали и фибри. Хората, които употребяват огромни количества каротин (пигменти, съдържащи се в морковите), са 6 пъти по-малко склонни да развият рак на кожата и за това морковите са измежду евтините храни за дългоденствие.

Пълнозърнести храни

Тези храни са доста потребни за нас. А това е по този начин, тъй като едновременно набират на организма и мозъка ни съвсем всички витално нужни съставки за тяхното най-хубаво действие. Жените, които ядат най-малко 30 грама пълнозърнести храни дневно, са 2 пъти по-малко застрашени от рак на белия дроб.

Твърди сирена

Млечният калций, чието наличие в сиренето е доста високо, укрепва зъбния гланц и костната тъкан. Сирената Чедър, Гауда или Моцарела намаляват равнището на pH, което предотвратява кариеса.

Спанак

 Храни за дългоденствие на налични цени

Съдържа доста желязо, зеленчукът е превъзходен източник на минерала. Може да го комбинирате с храни, богати на витамин С, с цел да подобрите усвояването му. Тези, които употребяват лутеин (съдържащ се в зеленчуците), имат 43% по-малка възможност да развият недъгавост на макулата.

Чесън

Чесънът укрепва имунната система, както и оказва помощ при битката с гръдни инфекции и кашлица. Чудесен източник на антиоксиданти, които играят значима роля за нашето здраве. Компонентите, открити в чесъна, понижават вероятността от рак на простатата с 50%.

Кафе

Стимулант на мозъка и зареждане с сила за 90 минути, чаша кафе заран е източник на антиоксиданти, които предотвратяват развиването на заболяването на Алцхаймер с повече от 60%.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР