Супербактерия се съпротивлява успешно на всякакви известни антибиотици и може

...
Супербактерия се съпротивлява успешно на всякакви известни антибиотици и може
Коментари Харесай

Антибиотици се оказват безсилни срещу супербактерия

Супербактерия се съпротивлява сполучливо на всевъзможни известни антибиотици и може да провокира „ тежки " инфекции или даже гибел, предизвестиха учени в Австралия, написа БГНЕС.
Изследователи от университета в Мелбърн са разкрили три разновидността на резистентната към доста медикаменти бактерия в проби от 10 страни, в това число варианти в Европа, на които не може да се противодейства с каквито и да било медикаменти, които понастоящем се намират на пазара.
" Започнахме да вършим проби в Австралия, само че направихме световна фотография и открихме, че такова е ситуацията в доста страни и доста болнични институции по света ", сподели Бен Хаудън, шеф на лабораторията за публично здраве на университетската секциа по микробиологична диагностика.
Бактериите, известни като Staphylococcus epidermidis, са свързани с по-известната и по-смъртоносна MRSA. Тя се намира в естествено положение върху човешката кожа и най-често заразява възрастните или пациентите, които са с вградили протези като да вземем за пример катетри и заместители на ставите.
" Това може да е смъртоносно, само че нормално при пациенти, които към този момент са доста заболели, може да бъде много мъчно да се изкорени и инфекциите да са тежки ", споделя още Хаудън.
Екипът му е изследвал стотици екземпляри от Staphylococcus epidermidis от 78 лечебни заведения по целия свят. Учените са разкрили, че някои варианти на бактерията вършат дребна смяна в ДНК, което е довело до устойчивост към два от най-разпространените антибиотици, постоянно прилагани в тандем за лекуване на болнични инфекции.
Друго австралийско изследване, оповестено предишния месец, допуска, че някои болнични бактерии стават все по-поносими към дезинфектантите на основата на алкохол, употребявани в болничните отделения.
Хаудън съобщи, че изследването му, оповестено в списание Nature Microbiology, демонстрира нуждата от по-добро схващане за метода на разпространяване на инфекциите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР