Сумата от 55 млрд. долара ще отпуснат САЩ на Африка

...
Сумата от 55 млрд. долара ще отпуснат САЩ на Африка
Коментари Харесай

55 млрд. долара САЩ ще отпуснат на Африка през следващите три години

Сумата от 55 милиарда $ ще провиснал Съединени американски щати на Африка през идващите три години, а американският президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в се готви за започващата през днешния ден във Вашингтон тридневна среща на върха Съединени американски щати - Африка, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан сподели, че на този конгрес Съединени американски щати ще предложат запаси за икономическо развиване и добави, че задължението на Вашингтон да влага в страните от Черния континент е относително огромен по отношение на други страни.

В сряда Байдън ще даде тържествена вечеря на към 50 африкански водачи и ще разгласи, че поддържа концепцията Африканският съюз да влезе в Г-20.

Стопанинът на Белия дом упорства измежду непрекъснатите членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации (Великобритания, Съединени американски щати, Франция, Русия и Китай) да има и африканска страна.

Байдън от началото на мандата си е посетил доста страни от Азия, Европа и Близкия изток, само че до момента не е пътувал в Африка и срещата на върха ще е най-значимият му до момента опит да вникне в комплицираната политическа картина на Черния континент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР