Сумата на плащаните заплати в италианската Серия А е спаднала

...
Сумата на плащаните заплати в италианската Серия А е спаднала
Коментари Харесай

В Италия: Спад на заплатите, Юве обаче дава най-много на футболистите си

Сумата на плащаните заплати в италианската Серия А е спаднала със 72 милиона евро за последната година, това написа „ Gazzetta dello Sport” в свое изследване.

От сезон 2015/16 нататък възнагражденията на футболистите в Калчото нарастваха с огромни темпове и от 882 милиона евро преди пет години, през 2018/19 те към този момент бяха 1,36 милиарда евро. Свитите бюджети на множеството клубове по време на пандемията от ковид обаче са намалили сумата до 1,288 милиарда евро.

Шампионът Ювентус продължава да заплаща най-високите заплати на своите футболисти, макар че и при тях има спад с 58 милиона евро, и по този начин през този сезон ще платят 236 милиона евро в това отношение. Най-много пари ще прибере звездата Кристиано Роналдо - 31 милиона евро, като той е най-скъпоплатеният състезател в шампионата. Любопитно е, че той изкарва повече пари от целия състав на три клуба в италианския хайлайф.

Juventus players net salaries.

[Gds]
— Juve Canal (@juvecanal2)
В Милан също възнагражденията са намелили с 25 милиона евро, като те към този момент са 90 милиона евро, а единствено 7 милиона евро от тях са за Златан Ибрахимович. Градският противник Интер обаче се укрепи с няколко опитни попълнения и по този начин са втори по заплати със своите 149 милиона евро.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР