Султан ал-Джабер, президентът на конференцията за климата COP28 в Дубай,

...
Султан ал-Джабер, президентът на конференцията за климата COP28 в Дубай,
Коментари Харесай

Cop28 започва с фонд, създаден за страни, засегнати от най-тежките климатични бедствия

Султан ал-Джабер, президентът на конференцията за климата COP28 в Дубай, приветства „ първото решение, признато на първия ден от всяка COP “ — и неговата страна, Обединените арабски емирства — ще дадат 100 милиона $ във фонда. Други страни се ускориха с огромни задължения, в това число Германия, също на 100 милиона $.

Развиващите се народи от дълго време се стремят да да се оправят с казуса с незадоволителното финансиране за реагиране на климатични бедствия, породени от изменението на климата, което ги визира изключително тежко и за което те носят дребна отговорност - индустриализираните страни изхвърлят въглеродни излъчвания, които задържат топлината в атмосферата.

Но доста детайлности за „ фондовете за загуби и вреди “ бяха оставени неразрешени, като да вземем за пример какъв брой огромен ще бъде, кой ще го управлява и други.

Неотдавнашен отчет на Организация на обединените нации пресмята, че до до 387 милиарда $ ще са нужни годишно, в случай че разрастващите се страни желаят да се приспособяват към провокираните от клима...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР